1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ bayramda elektrik kesintilerini iptal etti

SEDAŞ bayramda elektrik kesintilerini iptal etti

Enerji Günlüğü - SEDAŞ, Bayram süresince görev alanı olan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde elektrik kesintisi yapmayacak. SEDAŞ (Sakarya...

SEDAŞ bayramda elektrik kesintilerini iptal etti

Enerji Günlüğü - SEDAŞ, Bayram süresince görev alanı olan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde elektrik kesintisi yapmayacak. 

SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.), Kurban Bayramı süresince vatandaşların sürekli elektrik ihtiyacının karşılanması ve huzur içinde bir bayram geçirmesi için elektrik şebekesi bakım ve yeni tesis çalışmalarına ait planlı kesintileri iptal etti. 

SEDAŞ, Bayram süresince 20 Bin kilometrekarelik yüzölçümü kapsayan görev alanında, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde 4 il 45 ilçe ve 1441 köyde Şebeke Operasyon Birimleri ile arızalara anında müdahale etmek ve şebekede elektrik enerjisinin sürekliliğini sağlamak üzere vardiyalı ekipleri ve nöbetçi sorumlularla  çalışacak. 

Doğu Marmara Bölgesinde yaklaşık, 20.000 km² alanda, 3,4 milyon nüfusa, 9,5 milyar kWh elektrik dağıtımı yapan SEDAŞ, 474 araç 1700 çalışanı ile hizmet veriyor.

ALO 186 HATTI 24 SAAT HİZMETTE

Bayram süresince 7/24 çalışarak şebeke hizmetlerini sürdürecek olan SEDAŞ,  Alo 186 Çağrı Merkezi ile 7 gün 24 saat taleplere yanıt verecek.  SCADA Kumanda merkezinden şebekedeki elektriğin uzaktan izlenmesi ve gerektiğinde müdahale edilmesi için 24 saat boyunca vardiyalı çalışan SCADA şebeke yönetimi sorumluları tarafından, enerji dağıtım hatları an be an izlenerek, şebekede enerjinin sürekliliği uzaktan kontrol edilerek, ring bağlantı hatlarının bulunduğu enerji hatlarında  arızaya anında müdahale için saha ekipleri ile iletişim sağlanarak, uzaktan manevra amacıyla açma ve kapama da yapılabilecek. 

SEDAŞ 2016-2020 yıllarında toplamda 508 Milyon TL yatırım yapacak.

Önceki ve Sonraki Haberler