1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ ekipleri faciayı önledi!

SEDAŞ ekipleri faciayı önledi!

Enerji Günlüğü – SEDAŞ ekipleri, toprak kaymasının ardından açıkta kalan elektrik direğine hızla müdahale ederek olası bir faciayı engelledi. Kocaeli’de...

SEDAŞ ekipleri faciayı önledi!

Enerji Günlüğü – SEDAŞ ekipleri, toprak kaymasının ardından açıkta kalan elektrik direğine hızla müdahale ederek olası bir faciayı engelledi. Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yol genişletme çalışmaları yapılırken, yol kenarında bulunan  istinat duvarının yapımı sırasında  dün toprak kayması yaşandı. Yaşanan toprak kayması sırasında,  bölgenin 34 bin 500 voltluk enerji beslemesini sağlayan müşterek tip beton direğin dibinin açıldığı, müdahale edimediğinde enerji nakil hattındaki direğin yıkılacağı veiletkenlerin koparak büyük çaplı hasar oluşacağı belirlendi.  SEDAŞ ekiplerine haber verilmesi ile SEDAŞ ekipleri enerji nakil hattına acilen müdahale etti ve oluşabilecek bir faciayı önledi.

Toprak kayması olan yerde direğin yeniden yerine  sabitlenmesi için vinç ve gerekli ekipmanla yüksek gerilim  direğine müdahale edildi. SEDAŞ ekiplerinin  müdahalesi ve SEDAŞ’ın Belediye yetkililerine yaptığı uyarılar sonucu Bahçecik Kılıçaslan mahallesinde saat 14:25 itibariyle enerji hattında çalışma için iş güvenliği açısından Bahçecik 1 noluTrafo kabininden, Bahçecik 9 nolu trafo çıkışı açılarak, 19 adet trafo bölgesinde enerji kesintisi uygulandı. Bir saatlik saha çalışmasının ardından saat 15:25'de sistem normale alınarak tehlike oluşturan direk deplase edildi. SEDAŞ yetkilileri olayla ilgili yaptıkları açıklamada, “Dibinde toprak kayması yaşanan direğe müdahale edilmemesi halinde direk yıkılabilir ve bunun sonucu iletkenlerin gergi gücüyle diğer direkleri de yıkması söz konusu olabilirdi.  Kopan iletkenlerin bağlantısı ve  enerji nakil hattında yıkılacak direklerin yeniden tesisi için  7-8 saat  mücadele etmemiz gerekecekti. Ekiplerin anında müdahalesi sonucu direk yıkılmaktan kurtarıldı ve aynı zamanda uzun süreli enerji kesintisinin önüne geçilmiş oldu” ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler