1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ enerji hatlarının bakım işlerinde drone kullanıyor

SEDAŞ enerji hatlarının bakım işlerinde drone kullanıyor

Enerji Günlüğü – SEDAŞ, Söğütlü ve Ferizli bölgesindeki enerji hatlarının bakım ve onarım çalışmalarında drone teknolojisi kullanıyor. Sakarya...

SEDAŞ enerji hatlarının bakım işlerinde drone kullanıyor

Enerji Günlüğü – SEDAŞ, Söğütlü ve Ferizli bölgesindeki enerji hatlarının bakım ve onarım çalışmalarında drone teknolojisi kullanıyor. 

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce bölgelerinde kış mevsimi öncesinde gerçekleştirdiği bakım ve onarım çalışmalarında drone araçları kullanıyor. Sakarya Ovası üzerinde yer alan Söğütlü ve Ferizli ilçelerinde enerji dağıtım ana hatlarında drone ile ön tespiti yapılan bakım çalışmaları gerçekleştirildi. 

SEDAŞ, kış mevsimi gelmeden Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce bölgelerinde bakım çalışmalarını yoğunlaştırdı. Özellikle hatların altında enerji nakil hatlarına temas edecek ve fırtınada kesintilere yol açacak ağaçlık bölgelerde bakım çalışmaları yapılıyor. 

Trafolardan çekilen güçlerin kapasiteleri kontrol altında tutulurken, termal kameralarla tespit edilen noktalara müdahale ediliyor. Direk, izolatör, dağıtım trafolarının bakımları da gerçekleştiriliyor.

Hızlı tetkik, verimli çalışma

SEDAŞ Şebeke Operasyon Ekipleri, bakım programında Drone araçlarıyla tespitler yapıyor. Özellikle orman içi enerji hattı geçişlerinde bitki örtüsü nedeniyle kısa sürede müdahale edilemeyecek elektrik şebeke direklerinde, drone kameralarıyla çok yakından video çekimleri yapılıyor. Bu yöntemle arıza kaynağı olabilecek noktalar tespit ediliyor.

Drone teknolojisinin enerji hatları bakım çalışmalarında kullanılması, kilometrelerce uzunluktaki enerji hattını kısa sürede çok yakından gözleyip kontrol etme imkanı veriyor. Bakım yapılacak noktalar böylece tespit edildiğinde, bakım ekiplerinin mesai verimliliği de azami düzeye çıkarılabiliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler