1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ ile Meram EDAŞ’tan 226 kişiye iş

SEDAŞ ile Meram EDAŞ’tan 226 kişiye iş

Enerji Günlüğü - SEDAŞ ve Meram elektrik dağıtım şirketleri, 226 kişiye istihdam sağlayan yeni çağrı merkezlerini hizmete açtı.Sakarya Elektrik Dağıtım...

SEDAŞ ile Meram EDAŞ’tan 226 kişiye iş

Enerji Günlüğü - SEDAŞ ve Meram elektrik dağıtım şirketleri, 226 kişiye istihdam sağlayan yeni çağrı merkezlerini hizmete açtı.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ ve Meram Elektrik Dağıtım AŞ’nin Konya’daki yeni çağrı merkezleri açıldı. Açılışa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, il ve ilçe bürokratları, Meram EDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, Meram EDAŞ genel müdür yardımcıları, SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, SEDAŞ Dağıtım Direktör Vekili Dr. Ersan Şentürk, SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, SEDAŞ Müşteriler Grup Müdürü Orhan Sönmez ve SEDAŞ Kurumsal İletişim Uzmanı Burçin Başçı da katıldı.

Konya’daki Medaş çağrı merkezinde 150 ve SEDAŞ Çağrı merkezinde 76 olmak üzere Konya’da toplam 226 kişiye istihdam sağlandı. Enerji Bakanı Albayrak, “Kentte 226 kişiye istihdam sağlayan bu çağrı merkezleri Konya  ekonomisine de önemli katma değer sağlayacak" dedi. 

SEDAŞ’IN GEBZE’DE DE CALL CENTER’I VAR

İlk çağrı merkezini 2010’da Gebze’de açan SEDAŞ, burada 49 kişilik kadrosuyla 7/24 ihbar almaya ve müşteri desteği sunmaya devam ediyor. İkinci çağrı merkeziyle birlikte çağrı merkezi personeli istihdam sayısı 125’e çıkan SEDAŞ, yeni çağrı merkezi ile kış koşulları ve olağanüstü hava muhalefeti gibi durumlarda artan çağrı yoğunluğunda ayrıca back ofis olarak kullanacağı yeni kapasite ile Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki abonelerine sunduğu desteğin süratini daha da çok artırmayı hedefliyor. 

76 kişinin çalışacağı yeni çağrı merkezinin Gebze’deki Çağrı merkezi ve yine Gebze’deki SCADA Merkezi ile arasındaki bilgi akışı için teknik altyapı testleri de tamamlandı. Konya da 76 kişilik bir ekiple hizmet verecek olan yeni çağrı merkezi, tam donanımlı, modern bir tesise ve son teknolojik teknik altyapıya sahip. 

 

Bakan Albayrak: Enerjiye 5 yılda 36 milyar TL 


Yılmaz: Türkiye’nin enerjideki rolü güçleniyor

 
 
Önceki ve Sonraki Haberler