1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ kaçağa karşı EMO’dan destek istedi

SEDAŞ kaçağa karşı EMO’dan destek istedi

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Kocaeli Şubesi’nden kaçak elektrik...

SEDAŞ kaçağa karşı EMO’dan destek istedi

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Kocaeli Şubesi’nden kaçak elektrik kullanımına karşı mücadelede destek istedi. 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Kocaeli Şubesi, mesleki konularla ilgili SEDAŞ ile bilgi alışverişinde bulunmak, uygulamalara yönelik görüş ve yorumlarını paylaşmak üzere SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven’i ziyaret etti. Tercan’a ziyaret sırasında EMO Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Aykut Halamoğlu, Şube Saymanı Salih Börekçioğlu ve Şube görevlisi Esra Beyazıt da eşlik etti. 

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, danışmanlık hizmeti veren mühendislerin mesleki anlamda SEDAŞ’ın süreçlerine destek olmasının, özel şahıslara istenilen standart ve kalitede elektrik tesis yapımı için tüketicileri doğru bilgilendirmeleri ve uygulamada projeleri, SEDAŞ’ın şebekesine arızaları yansıtmayacak şekilde hayata geçirmelerinin çok değerli olduğunu vurguladı. Güven, EMO’nun mühendis üyelerinin toplumun ihtiyaçlarını bilimsel bilgiyi kullanarak karşılamak gibi çok önemli bir misyonu olduğunun altını çizdi. 

SEDAŞ’ın 2016-2020 yılları arasında 508 milyon TL yatırım yapacağını anlatan Bekir Sami Güven, tüketicilerin kaçak enerji konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesiyle ilgili SEDAŞ projesi hakkında da bilgi verdi:

“Mesleki paydaşlarımız olarak sizlerden de kaçak elektrikle mücadele konusunda yaptığımız bilgilendirme iletişim çalışmalarına desteğinizi bekliyoruz. Teknik adamların elektrik dağıtım şebekesini bir bütün olarak değerlendirmesinin ve elektriğin teknik kalitesine olumsuz etki edecek faktörleri mutlaka dikkate almasının ve bu süreçlerde bilgi alışverişi yoluyla birbirimizi desteklemenin çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu anlamda mesleki işbirliği yapılmasını çok değerli buluyor ve ziyaretiniz için teşekkür ediyorum.”

EMO Kocaeli Şube Başkanı Ethem Atalay Tercan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, TEDAŞ, TEİAŞ, EÜAŞ  ve EPİAŞ ile SEDAŞ gibi bölgesel elektrik dağıtım şirketlerinin, ayrıca  serbestleşen piyasada perakende elektrik satış şirketlerinin sektörün önemli aktörleri içinde yer aldığını, EMO’nun da üyelerinden aldığı güçle elektrik enerjisi sektöründe önemli aktörler içinde yer aldığını belirterek şunları söyledi: 

“SEDAŞ ile mesleki işbirliğini bizler de çok önemsiyoruz. SEDAŞ’ın ‘Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Projesinin’ çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu projeye destek olmaya çalışacağız.” 

Elektik dağıtım sektöründeki son gelişmeler üzerinde duran Tercan, SEDAŞ’ın yetki ve sorumluluğunda bulunan 5 ayrı bölgede bazı uygulamaların, zaman zaman birlikte ele alınmasından faydalı sonuçlar elde edildiğini belirtti. Tercan “Elektrik şebekesinde yürütülen faaliyetlerle ilgili mesleki işbirliği yapmanın üyelerimiz açısından da faydalı olduğunu biliyoruz. Sektöre birlikte hizmet ediyoruz. SEDAŞ’ın iletişime açık ve çözüm odaklı yöneticilerine ve çalışanlarına bu anlamda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler