1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ: Kaçak elektrik ülkeye zarar veriyor

SEDAŞ: Kaçak elektrik ülkeye zarar veriyor

SEDAŞ CEO’su Necmi Odyakmaz, kaçak elektrik kullanımının şebekedeki yükü artırıp elektriğin kalitesini düşürdüğünü, kesintilere yol açtığını ve ekonomiye de zarar verdiğini söyledi.

SEDAŞ: Kaçak elektrik ülkeye zarar veriyor

Enerji Günlüğü - SEDAŞ CEO’su Necmi Odyakmaz, kaçak elektrik kullanımının şebekedeki yükü artırıp elektriğin kalitesini düşürdüğünü, kesintilere yol açtığını ve ekonomiye de zarar verdiğini söyledi.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, usulsüz elektrik kullanımının yol sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaçak elektrik kullanımının, abonelerin can ve mal güvenliği için tehlike oluşturduğunu belirten Odyakmaz, “Kaçak elektrik ülke ekonomisine de zarar veriyor. Kaçak kullanım, şebekedeki yükü artırarak elektriğin kalitesini düşürüyor ve kesintilere yol açıyor” dedi.

KAÇAK ELEKTRİKLE MÜCADELE SOSYAL SORUMLULUK

Kaçak elektrik kullanımının ülke ekonomisine de zarar verdiğini belirten Odyakmaz, “SEDAŞ ekipleri, düzenli olarak sahada kaçak elektrik kullanımı denetimleri yaparak, usulsüz kullanıma göz açtırmamak için gerekli aksiyonları alıyor. Sosyal sorumluluk olarak gördüğümüz kaçak elektrikle mücadele konusunda SEDAŞ olarak tüm gayretimizle çalışıyoruz. Hepimiz adına yaşamsal tehditler barındıran kaçak elektrik kullanımıyla mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

67.617 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’de 1,9 milyon aboneye kesintisiz ve kaliteli enerji hizmeti sunan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş., kaçak elektrik kullanımına karşı yürüttüğü çalışmalar kapsamında saha denetimlerinde tespit ettikleri yüksek orandaki kaçak kullanımları tutanakla kayıt altına alıyor. SEDAŞ ekipleri 2019 yılında kontrol edilen 85 bin 51 aboneden 67 bin 617 kişinin kaçak elektrik kullandığını tespit etti.

KAYIP KAÇAK ORANI YÜDE 5.96

SEDAŞ Bölgesinde toplamda 176 milyon 313 bin 856 kWh kaçak elektrik kullanımına karşılık gerçekleşen kayıp kaçak oranı ise yüzde 5,96 olarak hesaplandı. 2020 yılında da kaçakla mücadele çalışmalarına devam eden SEDAŞ; kaçak elektrik tüketimini en aza indirerek ülke ekonomisine ve vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelik riskleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

KAÇAK TÜKETİME 1.5 KAT CEZALI BEDEL

SEDAŞ kaçak elektrik kullanımıyla ilgili bilinçlendirme çalışmalarına da devam ediyor. Kaçak elektrik kullanımı arttıkça ekonomiden can ve mal güvenliğine kadar abonelerin üzerindeki tehditlerin de aynı oranda arttığı vurgulanıyor. Usulsüz elektrik kullanımına devam edilen noktalar tespit edilerek gerçekleştirilen kesim işlemlerinin yanı sıra; kaçak elektrik kullanılan noktalarda mevzuata uygun şekilde 1,5 kat cezalı kaçak tüketim bedeli tahakkuk ettiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler