1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ, kayıp enerji tahminini AR-GE ile arttıracak

SEDAŞ, kayıp enerji tahminini AR-GE ile arttıracak

Enerji Günlüğü - SEDAŞ, kayıp enerjinin saatlik tahminini daha tutarlı yapmasını ve dengesizlik maliyetlerini düşürmesini sağlayacak yeni AR-GE projesini...

SEDAŞ, kayıp enerji tahminini AR-GE ile arttıracak

Enerji Günlüğü - SEDAŞ, kayıp enerjinin saatlik tahminini daha tutarlı yapmasını ve dengesizlik maliyetlerini düşürmesini sağlayacak yeni AR-GE projesini tanıttı.

SEDAŞ'ın Düzce Üniversitesi’yle işbirliği içerisinde gerçekleşen ‘‘Profil Katsayıları Hazırlama Metodolojisinin Dengesizlik Maliyetlerine Etkisi ve Optimizasyonu” adlı projede, elektrik dağıtım ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren tüm piyasa katılımcıları ile Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi arasındaki enerji uzlaştırma hesaplamalarında kullanılacak profillerin hazırlanmasında optimum yöntemlerin belirlenmesi sağlanacak. SEDAŞ AR-GE projesi tamamlandığında diğer dağıtım şirketleri için de örnek model oluşturacak ayrıca bu projeyle birlikte kayıp enerjinin saatlik tahmini daha tutarlı yapılabilecek ve aynı zamanda dengesizlik maliyetleri de düşürülecek.

SEDAŞ, AR-GE proje uygulaması için yaptığı lansmanını, Tunatan Tesisleri’nde SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, proje sahibi SEDAŞ İş Geliştirme Müdürü Hasan Çelik ve ekibi ile Düzce Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Öztürk ve Yrd. Doç. Salih Tosun’un katılımıyla gerçekleştirdi. 26 Mart Perşembe günü gerçekleşen etkinlikte, EPDK’nın onayladığı 10 projeden biri olmaya hak kazanan projenin yararlarından ve sektöre getireceği yeniliklerden bahsedildi.

Lansmanda açılış konuşması yapan SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, ‘‘Bilişim teknolojileri ile operasyon arasındaki sinerji bizim temel güçlü noktalarımızdan bir tanesidir. Şirketimiz,Türkiye'de dağıtım süreçlerini kurumsal kaynak planlama yazılımı ile entegre eden ve bütünsel bir bilgi sistemleri altyapısını oluşturan örnek bir dağıtım şirketi olmuştur. Araştırma geliştirme çalışmalarının gerekliliğinin farkına vararak, yatırımlarımızı bu alana da yönlendiriyor ve bu anlamda istihdam sağlıyoruz. Tüm Türkiye’de elektrik dağıtım sistemine katkı sağlayacak projemiz, SEDAŞ İş Geliştirme Müdürlüğü koordinasyonunda, Düzce Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecektir” dedi. Amaçlarının hep daha iyisini hedefleyerek, teknolojik alt yapısını güçlü ortaklarla daha ileri seviyelere taşımak olduğunu da sözlerine ekleyen Güven, “Bu başarının sadece doğru ve çalışkan bir ekip çalışması ile gerçekleştirilebileceğinin farkındayız. Nasıl ki bu çalışmada Düzce Üniversitesi ile el ele verdik, bundan sonraki çalışmalarımızda da her zaman bölgemizdeki üniversitelerle iş birliği içinde olmaya hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum. AR-GE alanında atılan bu önemli projenin sahibi SEDAŞ İş Geliştirme Müdürü Hasan Çelik ve ekibi başta olmak üzere, desteğini esirgemeyen proje paydaşımız Düzce Üniversitesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler