1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. SEDAŞ leylek yuvasını bozmadan direk taşıdı

SEDAŞ leylek yuvasını bozmadan direk taşıdı

SEDAŞ leylek yuvasını bozmadan direk taşıdı Enerji Günlüğü - Bolu’da üzerinde leylek yuvası bulunan bir elektrik direğinin yeri, yuvaya zarar...

SEDAŞ leylek yuvasını bozmadan direk taşıdı

SEDAŞ leylek yuvasını bozmadan direk taşıdı 

Enerji Günlüğü - Bolu’da üzerinde leylek yuvası bulunan bir elektrik direğinin yeri, yuvaya zarar vermeden değiştirildi.

Bolu merkez Aktaş Mahallesi’ndeki bir elektrik direği, bölgedeki inşaat çalışmaları nedeniyle nedeniyle sokak ortasında kaldı. Trafiği engellemesi ve tehlike arz etmesi nedeniyle söz konusu direk yerinin değiştirilmesi ihtiyacı ortaya çıktı.

Bunun üzerine Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) bölgede çalışma başlattı ekiplerini mahalleye gönderdi. Ancak Aktaş Mahallesi, Fakı Cemil Sokaktaki bu direğin üzerinde bir leylek yuvası vardı.

SEDAŞ ekipleri, yeni bir direk kullanmak yerine, üzerinde leylek yuvası bulunan mevcut beton direğin yeni belirlenen yere taşınmasını kararlaştırdı. Direğin yeri değiştirilirken leylek yuvasının bozulmaması için vinç operatörüne gerekli talimatlar verildi.

Vinç operatörü leylek yuvası zarar görmesin diye, direği önce vinçle yerinden dikey olarak çıkardı. Direk yeni montaj edileceği yere üzerindeki leylek yuvası bozulmadan dikkatle taşındı ve yuva zarar görmeden aynı direğin montaj çalışması tamamlandı.

Leylek yuvasının bozulmaması için aynı dikkat, kablo bağlantıları yapılırken de gösterildi. SEDAŞ Şebeke Operasyon ekibi çalışanları yuvaya zarar vermeden kabloları bağladılar. SEDAŞ ekiplerinin direk taşıma çalışması, çevredeki vatadaşlar tarafından da ilgiyle izlendi. Çalışma sonrası bölgedeki esnaf ve çevre sakinleri SEDAŞ şebeke operasyon ekiplerine bu hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ettiler.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler