1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. SEDAŞ, toplu sözleşme görüşmelerinde son virajda

SEDAŞ, toplu sözleşme görüşmelerinde son virajda

Enerji Günlüğü - Toplu sözleşme görüşmelerine ait süreci değerlendiren SEDAŞ yönetimi ve TES-İŞ Sendikası Başkanı, olumlu mesajlar verdi. TES-İŞ...

SEDAŞ, toplu sözleşme görüşmelerinde son virajda

Enerji Günlüğü - Toplu sözleşme görüşmelerine ait süreci değerlendiren SEDAŞ yönetimi ve TES-İŞ Sendikası Başkanı, olumlu mesajlar verdi. TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Genel Mali Sekreteri Sedat Çokol ve TES-İŞ Sakarya Şubasi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Kabaloğlu ve yönetim kurulu üyeleri,  SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven ile bir araya gelerek toplu sözleşme görüşmelerinde alınan mesafeyi değerlendirdiler.

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven açıklamasında, “Karşılıklı iyi niyet çerçevesi içinde etkin bir iletişim sağlandı ve görüşmelerde görev alan SEDAŞ ve TES-İŞ heyet temsilcileri iyi bir performans gösterdi. Oturumlarda görüşmelerin, en medeni şekilde, sağlıklı ve etkin bir iletişim sürecinde yürütülmesi her iki taraf içinde  mutluluk duyulacak bir durum. Görüşmelerin çalışanların özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi yönünde  ilerlediğini ve yapılan görüşmelerde idari maddelerin çoğunda iyi niyet çerçevesinde anlaşma sağlandığını, çoğu parasal olmak üzere yaklaşık son birkaç maddedeki   görüşmelerinde tamamlanmak üzere olduğunu biliyoruz. Sözleşmenin bitiminde çalışanları memnun edecek bir sonuç alınmasına çalışılıyor” dedi.

TES-İŞGenel Başkanı Mustafa Kumlu, ise üyelerinin haklarını en iyi şekilde korumak için tüm çabayı sarf ettiklerini söyledi. Kumlu, 1 Martta başlayan süreçte sona gelindiğini ve yapılacak anlaşmada sosyal hakların korunduğu, düşük ücretlerin iyileştirilmesi için önemli bir çalışma yapıldığını, çalışma şartlarıyla ilgili kazanılmış haklardan taviz verilmeden çalışanları memnun edecek bir sonuç almaya çalışıldığını ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler