1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ’ta toplu iş sözleşmesi imzalandı

SEDAŞ’ta toplu iş sözleşmesi imzalandı

SEDAŞ ile TES-İŞ Sendikası arasında Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de toplam 1.300 işçiyi kapsayan iki yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

SEDAŞ’ta toplu iş sözleşmesi imzalandı

Enerji Günlüğü - SEDAŞ ile TES-İŞ Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında 1300 işçi için idari, sosyal haklar ve ücret artışı sağlandı. 

4 ilde, 2 milyonu aşan müşteriye ve 3,8 milyon nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ile Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) arasında Şubat ayında başlayan görüşmeler, 11 Nisan tarihi itibarıyla sonuçlandı. Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki 1.300 işçiyi kapsayan 7.Dönem (İTİS) işletme toplu iş sözleşmesi düzenlenen bir törenle imzalandı. Yeni dönem Toplu İş Sözleşmesinin, 01 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2023 tarihlerini kapsayacağı belirtildi. 

Yapılan sözleşme ile ilk 6 ayda işçilerin yevmiyelerine 40 lira zam yapıldı. En düşük yevmiyenin 220 lira olduğu SEDAŞ’ta işçilerin ücretlerine yüzde 35 oranında zam yapılmış oldu. Sözleşmenin ikinci 6 ayında ise ücretlere yüzde 70 oranında zam yapılması bekleniyor.

YETKİLİLER SÖZLEŞMEDEN MEMNUN

İmza töreninde konuşan SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasından mutluluk duyduklarını belirterek, “Çalışanlarımızın memnun olacağını düşündüğümüz bir sözleşmeye imza attık” dedi. 

TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ersin Akma da imza töreninde yaptığı konuşmasında, “SEDAŞ ile sosyal haklar ve ücretlerde enflasyon karşısında belirgin bir ücret artışıyla birlikte günümüz ekonomik koşullarında sürdürülebilir iş ve ücret anlayışını öne çıkaran bir anlaşma imzalanmıştır” açıklamasında bulundu.

TES-İŞ Sendikası Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu ise “İş barışına katkı sağlayacak olan idari, sosyal haklar ve ücret artışlarında mutabakatı sağladık. Yeni dönemin hem SEDAŞ’a hem de sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler