1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ`ta toplu sözleşme için uzlaşma

SEDAŞ`ta toplu sözleşme için uzlaşma

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) ile TES-İŞ Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varıldı.SEDAŞ'tan...

SEDAŞ`ta toplu sözleşme için uzlaşma

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) ile TES-İŞ Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varıldı.

SEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Şirket bünyesinde çalışan yaklaşık 1300 işçiyi ilgilendiren ve 7 Nisan 2015 tarihinde başlayan görüşmeler sonuçlandı. Görüşmelerde, 1 Mart 2015 ile 28 Şubat 2017 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesinde uzlaşı sağlandı.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven "Ramazan Bayramı öncesi bu güzel haberi çalışanlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. Ancak Bekir Sami Güven, işçiler sağlanan ücret artış oranına ve diğer sosyal haklara ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

Belirlenen orandaki ücret artışlarının Mart ayından geçerli olmak üzere çalışanlara yansıtılacağını belirten Güven, “Toplu iş sözleşmesinin taraflar arasında sürdürülen yoğun görüşmeler sonrasında karşılıklı diyalogla çalışanların ücret ve sosyal haklarında olumlu iyileştirme ve artışlargerçekleşmesini sağlayarak, bu süreci tamamladık” dedi.

Bekir Sami Güven, sözleşmede uzlaşı sağlanan son maddelerile sadece ücret artışı değil, çeşitli sosyal yardım ödemelerinde de artışlar yapıldığını vurguladı. Güven, "İşveren olarak elimizdeki imkanları sonuna kadar değerlendirerek, çalışanlarımıza sektörün getirdiği ve iş yeri şartları çerçevesinde verebileceğimiz en iyi ücretiverdik. Çalışanlarımıza ve şirketimize yeni toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

Taraflarca üzerinde anlaşmaya varılan sözleşme için en kısa sürede imza töreni de gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler