1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ`tan 2015`e kadar 313 milyon TL yatırım

SEDAŞ`tan 2015`e kadar 313 milyon TL yatırım

Enerji Günlüğü -  SEDAŞ(Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) İcra Başkanı Bekir Güven,2015 yılına kadar Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde...

SEDAŞ`tan 2015`e kadar 313 milyon TL yatırım

Enerji Günlüğü -  SEDAŞ(Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) İcra Başkanı Bekir Güven,2015 yılına kadar Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde 313 milyon TL yatırım gerçekleştireceğini açıkladı.Bu yatırımlarla çevre bilinci yüksek, toplumsal değerlere saygılı, kurumsal sosyal sorumluluğun gerektirdiği biçimde çalışan, hızlı ve etkin büyüme modeli ile tüm çalışanlarına daha fazla değer üretmeye odaklı bir şirket olmayı amaçladıklarını söyleyen Güven, projelerini şöyle açıkladı :

SCADA/DMS PROJESİ
Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerini kapsayan, SEDAŞ’ın 41 Milyon TL yatırım bedeli ile ihale ettiği SCADA/DMS Projesi için yoğun çalışmaların sürdürüldüğünü, iş paydaşı Siemens firması ile gerçekleştirilecek olan, SCADA/DMS Projesinin tamamlanmasıyla enerji kesintilerine kısa sürede müdahale edilebileceğini belirterek, “kesintileri en aza indiren, işletimi daha verimli ve uzaktan izlenebilen ve kumanda edilebilen bir dağıtım şebekesi kurulacak. SCADA Projesini gerçekleştirmek üzere altyapımızı yeniliyoruz.” dedi.

Güven, “Enerjiyi sistem üzerinde uzaktan izleyebilir ve komuta edebilir hale geleceğiz. Şebekede hangi trafo kabininde açma olduğunu bilgi işlem kayıtlarından görebilecek ve arıza kaynağı aranırken, zaman kazanacağız. Alternatif hatla besleme imkanı olan bölgeler arıza giderilene kadar farklı bir bölgeden anında uzaktan beslenebilecek. Elektrik dağıtım şebekesi ile bilişim teknolojisi sayesinde haberleşme sağlanır hale gelirken, elektrik dağıtım sistemimiz için gelinecek bu aşama, bölgemiz için önemli bir yenilik, bir dönüm noktası ve kilometre taşı olacaktır.”dedi.

OSOS VE SAP PROJESİ

Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) projemizle sayaçların uzaktan okunması çalışmaları sahada devam ediyor. IT-Information Technology( Bilgi Teknolojisi ) altyapısını kurduk. Dünyanın önde gelen şirketleri tarafından tercih edilen SAP-ERP uygulamasına geçtik. SAP Projesi ile SEDAŞ, proseslerin entegrasyonu ve yönetimi konusunda, işletme süreçlerinde tasarrufu ve verimliliği yükseltti.

HIZLI SERVİS

Müşteri memnuniyetinin en üst seviyede tutulmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Bekir Sami Güven, “Müşteri Hizmetleri Merkezlerimizi yeni konseptte hizmete açarak, daha hızlı ve kaliteli hizmet sunulmasını, ödeme noktalarının yeni iş düzeninde dizayn edilerek hizmete alınmasını sağladık. Ödeme noktalarında çalışma saatlerinin 16.00’dan 17.30’a çıkartılması, öğlen ile cumartesi günlerinde de açık kalması, ödemede kolaylık sağlanmasını, ödeme sıkışıklığının da önüne geçilmesini sağladı. Vatandaşlarımıza nitelikli hizmet sunabilmek için hayata geçirilen çalışmalarımızın devamı hızlı bir şekilde gelecek.”dedi. Bekir Sami Güven, SEDAŞ’ın sahada büyük projelerinin gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Dağıtım hizmetlerine hız kazandırmak üzere aldığımız 4x4 araçlarla şirketimiz hizmet araçları filosunu güçlendirdik. Kayıp kaçak oranı en iyi olan sayılı dağıtım dağıtım şirketlerinin başında geliyoruz. Ekiplerimizle kayıp ve kaçakla mücadelemiz sürüyor. 3,5 yıl içinde 400 yeni personel alımı gerçekleşti. Çalışanların eğitimine önem veriyoruz. Modern bir Çağrı merkezi oluştururken, çağrı merkezimizin her geçen gün kapasitesi ve işlevlerini de arttırarak, her yıl bir milyon üzerinde çağrıyı %96 oranında karşılanır hale getirdik. Her yıl bölgemizde yaklaşık 10 bin civarında ağaç ve beton direk dikiyor, trafo tesisleri ile enerji nakil hattı tesislerinin yapımını gerçekleştiriyor, enerji taleplerini hızla karşılıyor, enerji müsaadeleri, proje onayları ve tesis geçici kabulleri ve kontrolleri ile enerji bağlantılarında hızlı servis verilmesini sağlıyoruz. Tüm önerileri dikkate alıyor ve değerlendiriyoruz.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler