1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ’tan E-5 kenarında enerji yatırımı

SEDAŞ’tan E-5 kenarında enerji yatırımı

Enerji Günlüğü – SEDAŞ, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği kapsamında yer altı kablo şebekesi güzergâhını belirledi.SEDAŞ Dağıtım...

SEDAŞ’tan E-5 kenarında enerji yatırımı

Enerji Günlüğü – SEDAŞ, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği kapsamında yer altı kablo şebekesi güzergâhını belirledi.

SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, SEDAŞ’ın 2013 yılı yatırım programı kapsamında,Erenler Belediyesi sınırları içinde Et Balık Kurumu arazisi kenarından geçireceği yeraltı kablolu enerji nakil hattı tesisi hakkında kendisine bağlı ekibiyle birlikte Büyükşehir Belediyesini bilgilendirdi.

YENİ BİR ALTERNATİF HAT İÇİN İŞBİRLİĞİ GEREKLİ

Yunus Bekircan, Sakarya’nın gelişmesi ve artan enerji talebinin karşılanabilmesi için yatırım çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, E-5 kenarında yer alan 50’ye yakın sanayi kuruluşunu besleyen Hendek 1-2 enerji nakil hattının kapasitesinin dolmaya başladığını ve bu nedenle yeni bir alternatif bir hat tesis edeceklerini,ancak bu yeraltı kablolu enerji nakil hattı tesis yapımı için sağlıklı bir geçiş güzergahının belirlenmesi konusundaişbirliği yapılması gerektiğini iletti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan Sakarya’nın gelişimine katkı sağlayacak ve enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik SEDAŞ’a gerekli desteği ve yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler