1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ’tan güvenli elektrik konulu resim yarışması

SEDAŞ’tan güvenli elektrik konulu resim yarışması

Enerji Günlüğü - SEDAŞ ve SEPAŞ, “Elektriğin güvenli kullanımı için uyulması gereken kurallar” konu başlıklı resim yarışması etkinliğinde...

SEDAŞ’tan güvenli elektrik konulu resim yarışması

Enerji Günlüğü - SEDAŞ ve SEPAŞ, “Elektriğin güvenli kullanımı için uyulması gereken kurallar” konu başlıklı resim yarışması etkinliğinde bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde düzenlenen resim yarışması ortaokul düzeyindeki (5-6-7-8’inci sınıf) öğrenciler arasında gerçekleşecek. Yarışma sonunda değerlendirilen ödüller için, 20 öğrenciye ödül verilecek. Yarışma için son başvuru 22 Mayıs olarak belirlendi. Resim yarışmasına katılacak öğrenciler, yarışma konusunda oluşturacakları eserlerini, 35x50 cm boyutunda,  serbest teknik ve malzeme ile çalışabilecekler. Eserler SEDAŞ ve SEPAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezlerine de teslim edilebilecek.

GENÇ TÜKETİCİLER BİLGİLENECEK

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven,Elektriğin güvenli kullanımı projesi ve bu kapsamda hazırlanan resim yarışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “SEDAŞ, SEPAŞ ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle,‘Elektriğin güvenli kullanımı projesi’ kapsamında çocuklara enerjinin öneminin anlatılması, elektrik enerjisinin bilinçli ve verimli kullanımı hakkında bilgi verilmesi, güvenli elektrik kullanımı konusunda farkındalık yaratarak topluma bilinçli tüketiciler kazandırılmasını amaçlıyoruz. Bilinçli tüketicilerle, olası kazaların önüne geçilmesi, toplumda halk sağlığına katkı sağlanması da planlanıyor. Resim yarışması ile öğrencilere resim sevgisi aşılanması yanında, eğitim amaçlı olarak, elektriğin insan hayatında sağladığı kolaylıklar yanında elektriğin risk içeren kullanımı nedeniyle, elektriği kullanırken uyulması gereken önlemler ve kurallar üzerinde, kamuoyunda da hassasiyet ve  dikkat uyandırmayı, öğrencileri araştırmaya sevk etmeyi ve bilgilenmelerinin de sağlanmasını hedefliyoruz”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler