1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Sedat Öztürk: Elektrikli araç pazarı bütün dünyada büyüyecek

Sedat Öztürk: Elektrikli araç pazarı bütün dünyada büyüyecek

Otomotiv ve yat tasarımcısı Sedat Öztürk, elektrikli araç piyasasının küresel ölçekte büyüyeceğini; Ar-Ge ve tasarım için de yeni pazarlar oluşacağını söyledi.

Sedat Öztürk: Elektrikli araç pazarı bütün dünyada büyüyecek

Enerji Günlüğü - Otomotiv ve yat tasarımcısı Sedat Öztürk, elektrikli araç piyasasının küresel ölçekte büyüyeceğini; buna paralel elektrikli araç konusunda Ar-Ge ve tasarım için yeni pazarlar oluşacağını söyledi. 

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2022 faaliyet yılı 15. Olağan Toplantısı’na konuk konuşmacı olarak katılan otomotiv ve yat tasarımcısı Sedat Öztürk, elektrikli araç piyasalarının dünya çapında büyüyeceğini; elektrikli araçlarla ilgili Ar-Ge ve tasarım alanında da yeni pazarlar oluşacağını söyledi. 

Sedat Öztürk, “Türkiye'nin Geleceği; Elektrikli Otomotiv Tasarımı ve AR-GE” başlıklı konuşmasında tasarım kavramının “tasa” kelimesinden ortaya çıktığını kaydetti ve şunları ekledi, “Bir arayış, yol almak, çare bulmak ve ilerlemek adına bir çözüm üretme aşaması diyebiliriz. Tasarı olarak ortaya çıkan süreç, yöntem, biçim planlamasını, proje ve başarıyı beraberinde getiriyor. Elektrikli araçlar yeni bir çağ başlattı. Global ölçekte start-up marka ve yatırımları var ve bu pazar giderek büyüyecek. Bununla ilgili resmi adımlar da atılıyor, örneğin Haziran 2022’de Avrupa Parlamentosu üyeleri, 2035’ten itibaren dizel ve benzinli araba satış yasağını desteklemek için oy kullandı. Bir şekilde artık hayatımıza elektrikli araçlar giriyor.” 

Büyük otomobil markalarının tasarım ekiplerinde görev alan Sedat Öztürk; otomobil, yat ve uçak tasarımları ile çeşitli ürünlerin tasarım süreçlerinde uzun yıllar ABD, Almanya, Meksika'da çalıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler