1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sedko DKÇS Boru Hattı ÇED süreci başladı

Sedko DKÇS Boru Hattı ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Kırklareligaz Enerji'nin Kırklareli’de yapmayı planladığı Sedko Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Doğalgaz Boru Hattı projesi ile...

Sedko DKÇS Boru Hattı ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Kırklareligaz Enerji'nin Kırklareli’de yapmayı planladığı Sedko Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Doğalgaz Boru Hattı projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Kırklareli Merkeze bağlı Değirmencik, Kavakdere, Bayramdere, Kızılcıkdere Köyleri mevkiinde Kırklareligaz Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Sedko Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Doğalgaz Boru Hattı projesi ile ilgili olarak ÇED Sürecinin başladığı belirtildi.

PROJEYE İLİŞKİN GÖRÜŞ, SORU VE ÖNERİLER SUNULABİLECEK

Açıklamada, Bakanlığa sunulan ÇED Başvuru Dosyasının Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenip uygun bulunduğu ve projeye ilişkin ÇED Sürecinin başladığı belirtilerek, Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin Kırklareli Valiliği’ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebileceği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler