1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sedko DKÇS Boru Hattı için ÇED Olumlu kararı

Sedko DKÇS Boru Hattı için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Kırklareligaz Enerji'nin Kırklareli’de yapmayı planladığı Sedko Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Doğalgaz Boru Hattı projesi ile...

Sedko DKÇS Boru Hattı için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Kırklareligaz Enerji'nin Kırklareli’de yapmayı planladığı Sedko Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Doğalgaz Boru Hattı projesi ile ilgili ÇED Olumlu kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Kırklareli Merkeze bağlı Değirmencik, Kavakdere, Bayramdere, Kızılcıkdere Köyleri mevkiinde Kırklareligaz Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Sedko Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Doğalgaz Boru Hattı projesi ile ilgili olarak Bakanlık tarafından "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verildiği duyuruldu.

Açıklamaya göre, Kırklareli Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de Kırklareli Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

Bedeli 9.150.000 TL olarak belirlenen proje ile SEDKO Doğalgaz Kombine Çevrim Santraline (DGKÇS) doğalgaz temin etmek amacıyla santral ile Malkoçlar-Ankara Doğalgaz Ana Boru Hattı arasında doğalgaz boru hattı yapılması planlanıyor. Boru hattının uzunluğu 12,245 km, çapı 16 inç ve kapasitesi de 91.000 m3/saat olarak planlandı.

SEDKO DKÇS İÇİN BORU HATTI YAPILACAK

Önceki ve Sonraki Haberler