1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Sefa Sirmen’in petrol şirketi iflas etti

Sefa Sirmen’in petrol şirketi iflas etti

Enerji Günlüğü - Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen ile ailesinin ortak olduğu petrol şirketi Başiskele Petrol...

Sefa Sirmen’in petrol şirketi iflas etti
Enerji Günlüğü - Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen ile ailesinin ortak olduğu petrol şirketi Başiskele Petrol için iflas kararı verildi. 
 
Üç dönem yaptığı İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı yanı sıra, 2002- 2007 döneminde Kocaeli Milletvekili olarak Meclis’de de görev alan Sefa Sirmen'in mali sıkıntıya düşen Başiskele Petrol Ürünleri İnş. Nak. Gıda Otom. San. ve Tic. Limited Şirketi'ni kurtarmak için geçen yıl mahkemeye yaptığı başvuru kabul edilerek, iflas kararı verildi.
 
1 milyon lira sermayeli Başiskele Petrol’ün ortakları arasında, 13 yıl boyunca Kocaelispor Kulüp Başkanlığı da yapan Sefa Sirmen’in yanı sıra eşi Kamuran ve çocukları Tolga ile Aygül Sirmen Engiz bulunuyordu.
 
Sirmen, iki şirketi olan Direnç İnşaat Taahhüt ve Tic. Limited Şti. ve Başiskele Petrol Ürünleri İnş. Nak. Gıda Otom. San. ve Tic. Limited Şirketi için iflas erteleme başvurusunda bulunmuştu. Şirketlerin durumunu değerlendiren İstanbul Anadolu 5. Asliye Ticaret Mahkemesi  talep edilen tedbir kararını 2017 Şubat ayı sonunda vermiş ve kayyum ataması yapılmıştı. Diren İnşaat için iflas kararı verilmedi.
Önceki ve Sonraki Haberler