1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Sefabay İnşaat Konya’da 3 MW’lık HES kuracak

Sefabay İnşaat Konya’da 3 MW’lık HES kuracak

Sefabay İnşaat, Konya’da Cevizli Deresi üzerinde 2,7 MW kapasiteli Yürük Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletmeyi planlıyor. 

Sefabay İnşaat Konya’da 3 MW’lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Sefabay İnşaat, Konya’da Cevizli Deresi üzerinde 2,7 MW kapasiteli Yürük Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurup işletmeyi planlıyor. 

Sefabay İnşaat Taahhüt Enerji ve Maden San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından, Ltd. Şti. tarafından, Afyonkarahisar havzasında, Konya İli, Akşehir İlçesi, Cevizli Deresi üzerinde, “Yürük Regülatörü ve HES (2,866 MWm / 2,722 MWe)” kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

7 milyon lira değerindeki proje kapsamında, 1211 m talveg kotunda inşa edilecek Yürük Regülatörü ile çevrilen 2.50 m3/s maksimum debisindeki su, toplam 3.570 m uzunluğunda dikdörtgen kesitli iletim kanalı vasıtasıyla yükleme havuzuna ulaştırılacak ve 250 m uzunluğundaki cebri boru ile santral binasına taşınarak türbinlenecek. Yürük HES’te türbinlenen sular, kuyruksuyu kanalı vasıtasıyla Cevizli Deresi yatağına bırakılacak. 

Nehir tipi bir hidroelektrik santralde 2,722 MWe kurulu güç ile, yılda 4,656 GWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektrik, TEDAŞ ve TEİDAŞ’ın görüşleri doğrultusunda belirlenecek enerji nakil hattı ile ulusal şebekeye aktarılacak. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler