1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sefçoviç:Türk Akım planı yürümez

Sefçoviç:Türk Akım planı yürümez

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Maros Sefcovic, iptal edilen Güney Akım projesi yerine yapılması planlanan Türk Akım planının...

Sefçoviç:Türk Akım planı yürümez

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Maros Sefcovic, iptal edilen Güney Akım projesi yerine yapılması planlanan Türk Akım planının yürümeyeceğini söyledi.

İsviçre'nin Davos kentinde düzenenen Dünya Ekonomik Forumu toplantısında Wall Street Journal'a konuşan AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Maros Sefcovic, Rusya'nın 2019 sonrasında Ukrayna'yı by pass ederek Avrupa'ya doğalgazın Türkiye üzerinden göndermesini öngören planın uygulanabilir olmadığını savundu.

Rusya ve Türkiye'nin ortaya koyduğu planın yılda 63 milyar metreküp gazın Rusya'dan Türkiye-Yunanistan sınırına gönderilmesini öngördüğünü hatırlatan Sefcoviç, bunun Türkiye ve Güney Doğu Avrupa gibi potansiyel müşterilerin toplam taleplerinin üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "İlk değerlendirmeme göre bu plan yürümez" diye konuştu.

RUSYA BU SEÇENEĞİ YENİDEN DEĞERLENDİRMELİ

Gaprom CEO'su Miller'in Avrupalı müşterilerin Türkiye-Yunanistan sınırından gaz almak için yeni boru hattı çalışmalarına başlamaları gerektiği uyarısını da çok dikkate almayan Sefcoviç, "Rusya'nın bu seçeneği yeniden değerlendirmesi gerekeceğine ve Avrupalı ortakları içinde kabul edilebilir olacak yaşayabilir bir ekonomik çözüm ile geleceğine inanıyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler