1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Seha Yapı’dan Konya’da sürdürülebilir evler

Seha Yapı’dan Konya’da sürdürülebilir evler

Enerji Günlüğü - Seha Yapıkendi elektriğini kendisi üretebilen Seha Panorama Evleri’niKonya'da satışa sundu. Seha Panorama Evleri ile elektrik ve doğalgazda...

Seha Yapı’dan Konya’da sürdürülebilir evler

Enerji Günlüğü - Seha Yapıkendi elektriğini kendisi üretebilen Seha Panorama Evleri’niKonya'da satışa sundu. Seha Panorama Evleri ile elektrik ve doğalgazda %20 tasarruf sağlanıyor. 

Konya Selçuklu ilçesi Yazır bölgesinde geliştirilen Panorama Evleri’nde doğalgaz ile çalışan mikro-kojenerasyon sistemi sayesinde ısınırken kullanılan enerji elektrik enerjisine çevriliyor. Bu sayede temiz enerji kullanmanın yanı sıra elektrik ve doğalgaz giderlerinden de %20 civarında tasarruf sağlanabiliyor. Sistemin diğer bir avantajı olan "Serbest Tüketici" olma avantajı sayesinde enerji tedarikçi (üretici) firmalarından toplu anlaşma ile elektriği ve doğalgazı daha ucuz alım imkânına kavuşuluyor.

Seha Yapı Genel Müdürü Hüdaverdi Dursun; “Konya’ya yenilikleri getiren öncü inşaat şirketi olarak, bölgenin gelişimine ve dönüşümüne katkı sağlamak kadar çevreyi korumak gibi önemli bir misyonumuz daha var. Bu kapsamda yeşil enerji üretimine imkân tanıyan kojenerasyon sistemini Konya’da ilk kez Seha Panorama Evleri’nde kullanarak çevre bilincine sahip bir projeyi Konya’ya kazandırıyoruz. Kojenerasyon sistemiyle ısınırken kullanılan doğalgaz ile birlikte aynı anda elektrik üretimi yapıldığından havaya salınan karbon miktarı da en düşük seviyeye getiriliyor ve böylece hava kirliliğinin en önemli nedenlerinden biri ortadan kaldırılmış oluyor. Sistemin bir diğer önemli sunduğu avantajı ise ekonomik yönde oluyor. Bu sistemin sağladığı serbest tüketici olma avantajı sayesinde enerji tedarikçi (üretici) firmalardan toplu elektrik ve doğalgaz alım imkânı ile her iki enerji kaynağını daha ucuza alma imkânına kavuşuluyor.”dedi.

137 konutluk Panorama Evleri Ağustos 2015 tarihinde teslim edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler