1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Seher Mensucat Sakarya fabrikasında güneş elektriği kullanacak

Seher Mensucat Sakarya fabrikasında güneş elektriği kullanacak

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde 7,50 MWe kurulu gücünde Seher Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Santralde üretilen elektrik Seher Mensucat’ın Sakarya fabrikası için mahsuplaşılacak.

Seher Mensucat Sakarya fabrikasında güneş elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - Seher Mensucat, Sakarya’da bulunan fabrikasının elektrik ihtiyacını karşılamak için 95 milyon TL yatırımla Eskişehir’de 7,5 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. 

Seher Mensucat Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Eskişehir İli, Seyitgazi ilçesinde 7,50 MWe kurulu gücünde Seher Güneş Enerji Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 95 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında şirketin başka bir GES faaliyetinin bulunduğu alanın yakınında kurulacak santralde 15.300 adet panel, 60 adet 125 kW gücünde inverter kurulacak. Santralin yılda 12,40 GWh elektrik üretmesi bekleniyor. Üretilecek elektrik, öz tüketim ile yasal mevzuat çerçevesinde değerlendirilecek. Sakarya ilinde bulunan Seher Mensucat Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait fabrikada mahsuplaşma yapılacak. Santralin ekonomik ömrü 25 yıl olarak öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler