1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şehir aydınlatmasında yetki Bakanlığa verildi

Şehir aydınlatmasında yetki Bakanlığa verildi

Enerji Günlüğü - Şehir aydınlatmalarında kullanılacak lambalara ve uygulamaya ilişkin konulara artık elektrik dağıtım şirketleri ve belediyeler değil,...

Şehir aydınlatmasında yetki Bakanlığa verildi

Enerji Günlüğü - Şehir aydınlatmalarında kullanılacak lambalara ve uygulamaya ilişkin konulara artık elektrik dağıtım şirketleri ve belediyeler değil, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı karar verecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik’i bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Bu değişiklikle birlikte, daha önce elektrik piyasasında faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler ve belediyeler tarafından uygulanan şehir içi yol, cadde, sokak ve meydan aydınlatmalarının tamamında kullanılacak şeffaf cam tüplü yüksek basınçlı sodyum buharlı lambaların hangisi veya hangileri olacağına ve uygulamaya ilişkin konulara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı karar verecek.

Değişiklik, 27/10/2011 tarihli ve 28097 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmeliğin Dış aydınlatma başlıklı 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının Yol aydınlatmaları başlıklı (b) bendinin (1) numaralı alt bendine “Bu teknolojilerden hangisi ya da hangilerinin kullanılacağına ve uygulamaya ilişkin hususlara Bakanlık tarafından karar verilir.” cümlesi eklenerek yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler