1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sel felaketinde zarar gören altyapı onarılıyor

Sel felaketinde zarar gören altyapı onarılıyor

Enerji Bakanı Bayraktar: Altyapıdaki sorunlara hızlı müdahale için ekiplerimiz sahada.

Sel felaketinde zarar gören altyapı onarılıyor

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Bayraktar, Karadeniz illerinde sel felaketi nedeniyle zarar gören altyapı unsurlarının onarım çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz bölgesindeki 16 ilde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle hasar gören altyapı unsurlarının onarımı için çalışmaların başladığını bildirdi. 

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Bakan Alparslan Bayraktar, açıklamasında şunları kaydetti, “Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Enerji altyapısındaki sorunlara hızlı müdahale için ekiplerimiz sahadalar. Devletimiz bütün imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanındadır”. 

sel-felaket-karadeniz-siddetli-yagis.jpg

 

Artvin, Kastamonu, Rize, Sinop, Zonguldak, Düzce, Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon, Bolu, Karabük, Bartın, Erzincan, Çorum ve Sakarya olmak üzere toplam 16 ilde etkili olan sağanak yağış; taşkın, sel ve heyelanlara neden oldu; birçok ilde karayolları zarar gördü. Samsun’da sele kapılan bir kişi ile Ardahan’da yıldırım çarpan bir kişi ise hayatını kaybetti. Taşkın ve seller nedeniyle bulundukları yerlerde mahsur kalan 593 kişi de helikopterler, botlar ve iş makineleriyle kurtarıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte Bartın’da incelemeler yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bölgede kurulu bulunan hidroelektrik barajlarının felaketin büyümesini önlediğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler