1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Selda Günsel, ABD Mühendislik Akademisi’ne kabul edildi

Selda Günsel, ABD Mühendislik Akademisi’ne kabul edildi

Enerji Günlüğü - Shell'in global düzeyde üst yöneticilerinden Selda Günsel, ABD Mühendislik Akademisi'ne kabul edildi.Shell Global Madeni Yağlar Tedarik...

Selda Günsel, ABD Mühendislik Akademisi’ne kabul edildi

Enerji Günlüğü - Shell'in global düzeyde üst yöneticilerinden Selda Günsel, ABD Mühendislik Akademisi'ne kabul edildi.

Shell Global Madeni Yağlar Tedarik Zinciri Ürün ve Kaliteden Sorumlu Genel Müdürü Selda Günsel, Washington DC’de gerçekleşen ABD Mühendislik Akademisi (NAE) yıllık toplantısında görevine başladı.
 
Dünyanın en seçkin akademilerinden biri olan ve yeni üyelerini ancak 2000’i aşkın mevcut üyesinin seçimiyle kabul eden ABD Mühendislik Akademisi’ne (NAE) üyelik davetinde, Günsel’in 'karbon salımlarını azaltarak küresel enerji talebini karşılamak için üstün yakıt ve madeni yağlar geliştirip üretmedeki liderliği' etkili oldu.
 
SEKTÖRDE CİNSİYET DENGESİZLİĞİNİ İYİLEŞTİRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM
 
Selda Günsel, “ABD Mühendislik Akademisi’ne seçilmek ABD’de bir mühendise verilen en büyük profesyonel onur'' dedi.  Shell mühendisleri de dahil olmak üzere geleceğin mühendislerine ilham kaynağı olmayı istediğini belirten Günsel şunları belirtti; “Kariyerimin ilk günlerinden beri hep alanımdaki birkaç kadından biri oldum. Sektörel konferanslara gittiğimde, 1500 erkeğe karşın sadece üç kadın olurdu. Hiçbir zaman istenmediğimi hissetmedim ancak itibarımı oluşturup devam ettirmek için çok çalıştım. Zaman içinde sektördeki cinsiyet dengesini ve çeşitliliği iyileştirdiğimizi düşünüyorum, ancak hala atmamız gereken çok büyük adımlar var”.
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler