1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Sena HES şebekeye bağlanıyor

Sena HES şebekeye bağlanıyor

Enerji Günlüğü - Kars Kağızman'da Aras Nehri üzerinde kurulan Sena Hidroelektrik Santrali'nin şebekeye bağlanması için gereken bazı taşınmazlar acele...

Sena HES şebekeye bağlanıyor

Enerji Günlüğü - Kars Kağızman'da Aras Nehri üzerinde kurulan Sena Hidroelektrik Santrali'nin şebekeye bağlanması için gereken bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. 

Bakanlar Kurulu, Kars'ın Kağızman İlçesinde tesis edilen Sena Hidroelektrik Santrali ile Narinkale Havza TM arasındaki enerji nakil hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasını kararlaştırdı.

Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından kamulaştırılacak söz konusu taşınmazlar, Kağızman ilçesine bağlı, Aşağıkaragüney, Aydınkavak, Yağlıca ve Yukarıkaragüney köylerinde bulunuyor.

Rönesans Holding'e ait Rönesans Enerji tarafından hayata geçirilen Sena Regülatörü ve HES projesi; Aras Havzası sınırlarında, Kars İli Kağızman ilçesinden yaklaşık 25 km mesafede, Aras Nehri üzerinde yer alıyor.

Nehir tipi bir hidroelektrik santrali olarak projelendirilen Sena HES, 21 MW'lik kurulu güce sahip. Tesislerde yılda 68 milyon kWh elektrik üretimi öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler