1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Senegal, Aksa işbirliğiyle ilk kez kendi gazıyla elektrik üretecek 

Senegal, Aksa işbirliğiyle ilk kez kendi gazıyla elektrik üretecek 

Aksa Enerji, Afrika ülkesi Senegal’in Saint Louis şehrinde 255 MW kurulu güçte yeni bir doğal gaz kombine çevrim santralinin kurulumu için çalışmalara başladı. 

Senegal, Aksa işbirliğiyle ilk kez kendi gazıyla elektrik üretecek 

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, grup şirketlerinden Aksa Global Investments B.V.'nin bağlı ortaklığı NDAR Energies SA’nın Senegal’in Saint Louis şehrine 255 MW kurulu güçte yeni bir doğal gaz kombine çevrim santralinin finansmanı, kurulması, işletilmesi ve sahip olunmasına yönelik çalışmalara başladığını açıkladı.

ELEKTRİĞE 25 YIL ALIM GARANTİSİ

Aksa Enerji, NDAR Energies SA’nın hali hazırda Senegal Cumhuriyeti'ne ait elektrik kurumu Senelec ile imzalanmış olan 25 yıllık euroya endeksli sözleşmenin tarafı olduğu ve bu sözleşme kapsamında kurulacak santralde üretilen elektriğin 25 yıl süreyle euroya endeksli fiyattan garantili olarak Senelec’e satışının gerçekleştirileceğini paylaştı.

SENEGAL İLK KEZ KENDİ DOĞAL GAZI İLE ELEKTRİK ÜRETECEK

Aksa Enerji’nin Senegal’in Saint Louis şehrinde kurup, 25 yıl süreyle işleteceği 255 MW kurulu güce sahip olacak doğal gaz çevrim santrali, ülkenin kendi ürettiği doğal gaz ile elektrik üreteceği ilk santral olacak. 

“AFRİKANIN ENERJİ İHTİYACINI ERKEN KEŞFETTİK”

Yeni yatırım hakkında konuşan Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Cemil Kazancı, araştırmaların 2025 yılında Afrika’nın nüfusunun Çin ve Hindistan’ı geride bırakacağını, 2040 yılına kadarki süreçte de dünya nüfusuna eklenecek her iki kişiden birinin Afrika kıtasından olacağını gösterdiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Biz Aksa Enerji olarak Afrika’nın enerji arz güvenliği ihtiyacını erken evrede keşfedip 2017 yılında Gana santralimizle ticari üretime başladık. Bugün Afrika kıtasında dört ülkede kurulu 546 MW kapasitemiz bulunuyor. Gana Kumasi ve 2026 yılı içerisinde ticari üretime başlamayı planladığımız Senegal Saint Louis yatırımlarımızla Afrika kıtasındaki kurulu gücümüzü iki kat artırarak 1,151 MW seviyesine çıkaracağız. Senegal’de bu önemli projeye başlamaktan ve Senegal devletinin bize duyduğu güvenden büyük gurur duyduk. Teknolojimiz, deneyimimiz ve yetkin insan kaynağımız ile bu projeyi en iyi şekilde sonuçlandıracağımıza inanıyorum.”

Aksa Enerji, 2015 yılından bu yana Afrika’da gerçekleştirdiği enerji santrali yatırımlarıyla kıtanın kalkınmasına katkı sağlıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler