1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şenel: En pahalı petrolü Kazakistan`dan alıyoruz

Şenel: En pahalı petrolü Kazakistan`dan alıyoruz

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel,Türkiye’nin en pahalı petrolü Kazakistan’dan aldığını söyledi.Kazakistan’ın...

Şenel: En pahalı petrolü Kazakistan`dan alıyoruz

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel,Türkiye’nin en pahalı petrolü Kazakistan’dan aldığını söyledi.

Kazakistan’ın finans merkezi Almatı’da yapılan Uluslararası Ekonomi, Finans ve Enerji Kongresi'nde konuşan Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel,Türkiye’nin en pahalı petrolü Kazakistan’dan aldığını ve Kazak petrollerinin Türkiye açısından daha uygun hale gelmesi gerektiğini söyledi.

İLİŞKİLER İSTENİLEN DÜZEYDE DEĞİL

Orta Asya coğrafyasının dünya enerji rezervleri konusunda oldukça zengin bir coğrafya olduğuna dikkat çeken İbrahim Şenel, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin istenilen düzeyde olmadığını vurguladı. Sürekli gelişen Türkiye’nin enerjiye olan ihtiyacının ithal ederek karşıladığının altını çizen Şenel, Türkiye’nin en pahalı petrolü Kazakistan’dan aldığını ve Kazak petrollerinin Türkiye açısından daha uygun hale gelmesi gerektiğine dikkat çekti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 4 milyar dolar olduğunu da sözlerine ekleyen Şenel, bu rakamın hedeflenen 10 milyar dolar seviyesine çıkarılması için karşılıklı olarak çalışmak gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin ham petrol ithalatında Kazakistan’ın dördüncü sırada yer aldığını belirten Şenel, Türkiye’nin 2013 yılında 56 milyar dolar enerji ithalatı yaptığını ve bu rakamın AB ülkelerinin ortalamasının üstünde olduğunu vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler