1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Şenocak Enerji Karaman`a 10 MW`lık GES kuracak

Şenocak Enerji Karaman`a 10 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Şenocak Enerji tarafından Karaman'a 10 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulacak.Şenocak Enerji A.Ş. tarafından Karaman ili,...

Şenocak Enerji Karaman`a 10 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Şenocak Enerji tarafından Karaman'a 10 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulacak.

Şenocak Enerji A.Ş. tarafından Karaman ili, Ayrancı İlçesi, Dokuzyol Köyü, Dölek Mevkiinde yer alan 15,02 hektarlık alanlarda 10 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulması planlanıyor.

Proje kapsamında, toplam gücü 9,99 MWe olan, 10 adet lisanssız elektrik üretim tesisi kurulacak. Her bir tesis, tamamen bağımsız üretim yapacak şekilde tesis edilecek ve üretimleri ayrı sayaçlardan geçerek sisteme aktarılacak.

Proje bedeli998.000.00 TL olarak hesaplanan her bir tesiste yılda yaklaşık 1.650.000 kWh elektrik üretilmesi planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Karaman Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler