1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sepaş Enerji, talep tahmininde ikinci oldu

Sepaş Enerji, talep tahmininde ikinci oldu

Enerji Günlüğü - Sepaş Enerji, 21 elektrik dağıtım bölgesindeki şirketlerin 2014 yılı ilk altı ayındaki talep tahmininde yüzde 3,78 hata oranı ileikinci...

Sepaş Enerji, talep tahmininde ikinci oldu

Enerji Günlüğü - Sepaş Enerji, 21 elektrik dağıtım bölgesindeki şirketlerin 2014 yılı ilk altı ayındaki talep tahmininde yüzde 3,78 hata oranı ileikinci sırada yer aldı.

Sepaş Enerji, Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım bölgesindeki şirketlerin 2014 yılı ilk altı ayındaki talep tahmin hata oranlarının Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi’nce ( PMUM ) yapılan değerlendirmesinde,yüzde 3,78 hata oranı ileikinci sırada yer aldı.

Dağıtım bölgesinde proaktif çalışmalar yaparak bu başarıyı elde eden Sepaş Enerji, hata oranlarını minimize etmek adına öncelikle yüksek tüketimli müşterilere ziyaretler yaparak, enerji talep tahminlerinin önemi hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirdi.

Ayrıca çok büyük tüketimli müşterileri için talep tahmin kampanyası yaparak, her gün bir sonraki güne ait saatlik tüketim tahminlerini de en doğru şekilde belirledi.

Sepaş Enerji’nin talep tahminlerinin iyileşmesindeki bir diğer önemli faktör ise Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) oldu. Bu sayede Sepaş Enerji’nin dengesizlik maliyeti için ödediği tutar, 2013 yılının ilk 6 ayına oranla yüzde 32 oranında azaldı.

Tüm dağıtım ve perakende satış şirketlerinin talep tahminlerini iyileştirmesinin Türkiye’nin arz güvenliğine uzun vadede olumlu katkılar sağlayacağını belirten Sepaş Enerji Genel Müdür Vekili Mustafa Ensari, “Arz güvenliğinin sağlanması aynı zamanda elektrik tarifesi fiyatlarını da olumlu anlamda etkileyecektir. Bu durumla bağlantılı olarak son kullanıcının ödediği fatura fiyatları azalacaktır. Dolayısıyla her şirketin talep tahminlerini iyileştirmesi oldukça önemli” dedi. Sepaş Enerji’nin bu başarısından ötürü mutluluk duyduklarını da ifade eden Ensari, “Şirketimizin PMUM’a gönderdiği enerji talep tahminlerindeki doğruluk oranı ile Türkiye’de ikinci olması bizleri gururlandırdı. Bu başarılı sonuç için tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler