1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sera gazı emisyon azaltımı projelerine kayıt şartı

Sera gazı emisyon azaltımı projelerine kayıt şartı

Enerji Günlüğü - Yayınlanan Gönüllü karbon piyasası proje kayıt tebliği ile proje sahipleri projelerini Bakanlığa kayıt ettirmekle ve yılda iki...

Sera gazı emisyon azaltımı projelerine kayıt şartı

Enerji Günlüğü - Yayınlanan Gönüllü karbon piyasası proje kayıt tebliği ile proje sahipleri projelerini Bakanlığa kayıt ettirmekle ve yılda iki kez bilgilendirme yapmakla yükümlü kılındı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sera gazı emisyon azaltımı sağlayan ve karbon sertifikası elde etmek amacıyla geliştirilen projelerin kayıt altına alınmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla bugünkü Resmi Gazete’de bir tebliğ yayınladı.

PROJELER KARBON SERTİFİKASI ALDIKTAN SONRAKİ OTUZ GÜN İÇİNDE KAYIT ETTİRİLECEK

Buna göre Proje sahipleri Bakanlığa kayıt olmakla ve projelerini Bakanlığa kayıt ettirmekle yükümlü kılındı. Proje sahiplerine Bakanlığa kayıt için tanınan süre 20 gün olurken,projelerinin kaydı için, Proje Künyesi ile birlikte gerekli belgelerin elektronik kopyasını, projenin karbon sertifikasını elde etmesini müteakip 30 gün içerisinde hazırlayarak Bakanlığa başvurmaları gerekiyor.

HER YILIN BAŞI VE ORTASINDA BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Gönüllü Karbon Standart Kuruluşları ve Bağımsız Denetleyici Kuruluşlar, her yılın Ocak ve Temmuz ayları sonuna kadar önceki altı ay içinde Türkiye’de geliştirilen ve kendilerinin kaydettikleri ve/veya sertifikalandırdıkları projeler ile ilgili bilgileri Bakanlığa iletmeleri gerekiyor.

SON BİLDİRİM TARİHİ 31 ARALIK

Proje sahipleri, bu Tebliğin yayımlandığı tarihten önce gönüllü karbon standart kuruluşları tarafından sertifikalandırma işlemi tamamlanmış tüm projelerini gerekli belgeler ile 31/12/2013 tarihine kadar Bakanlığa kayıt için iletmek zorundalar.

Gönüllü karbon standart kuruluşları ve Bağımsız denetleyici kuruluşlar, Türkiye’de geliştirilen ve kendilerinin kayıt ettikleri ve/veya sertifikalandırdıkları tüm projeler ile ilgili bilgileri, 31/12/2013 tarihine kadarBakanlığa iletmek zorundalar.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE HAVA YÖNETİMİ KOORDİNASYON KURULU OLUŞTURULDU

Önceki ve Sonraki Haberler