1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Seracılık Enerji Manisa’da 2 jeotermal reenjeksiyon kuyusu açacak

Seracılık Enerji Manisa’da 2 jeotermal reenjeksiyon kuyusu açacak

Enerji Günlüğü - Seracılık Enerji, kiracı olarak sera faaliyeti yürüttüğü Manisa ili Turgutlu Belediyesi’ne ait sahadaki  jeotermal çalışmalardan...

Seracılık Enerji Manisa’da 2 jeotermal reenjeksiyon kuyusu açacak

Enerji Günlüğü - Seracılık Enerji, kiracı olarak sera faaliyeti yürüttüğü Manisa ili Turgutlu Belediyesi’ne ait sahadaki  jeotermal çalışmalardan zarar görmemek için 2 adet jeotermal reenjeksiyon amaçlı kuyu açacak. 

Turgutlu Belediye Başkanlığı uhdesindeki Manisa İli, Ahmetli İlçesi, Cambazlı Köyü(Mahallesi), 142 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatı içerisindeki, 314 ve 237 numaralı parsellerde Seracılık Enerji Yatırım A.Ş. tarafından sondaj yöntemi ile açılacak 2 adet jeotermal reenjeksiyon amaçlı kuyu açılması planlanıyor. 

Jeotermal kaynak işletme ruhsatında halihazırda faal durumda olan 7 adet jeotermal kuyudan 4 tanesi üretim 3 tanesi de reenjeksiyon kuyusu olarak kullanılıyor. Diğerleri ise kapalı. Kuyulardan elde edilen akışkan, bölgedeki kaplıca tesislerinde ve seracılık faaliyetlerinde ısıtma amaçlı kullanılıyor. Ancak reenjeksiyon kuyularının verim düşmesi, enjeksiyon indeksindeki düşme ve buna bağlı olarak kuyu başı basınçlarındaki artış, yakın zamanda yeterli debide enjeksiyona müsaade etmeyeceğinin göstergesi olduğundan kaynakların korunması ve çevrenin kirletilmemesi açısından 1 adet asil, 1 adet yedek olmak üzere 2 adet yeni reenjeksiyon kuyusunun açılacak. 

Sondaj yöntemi ile açılacak reenjeksiyon kuyularının her birinin derinliği 750 m olacak. Kuyuların toplam maliyeti ise 750 bin lira olarak hesaplanıyor.

Reenjeksiyon kuyuları vasıtasıyla yeraltından alınan akışkanın kullanıldıktan sonra tekrar yeraltına verilmesiyle hem ısı kaybı önleniyor, hem çevrenin kirlenmesine engel olunuyor hem de enerjinin devamlılığı sağlanıyor.

Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler