1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şerifeken: Enerji sektörü kış şartlarından ders aldı

Şerifeken: Enerji sektörü kış şartlarından ders aldı

Enerji Günlüğü - GAMA Enerji Genel Müdürü Sıtkı Şerifeken, zorlu kış şartlarından etkilenen enerji sektörünün, bunlardan gereken dersleri çıkarıp...

Şerifeken: Enerji sektörü kış şartlarından ders aldı

Enerji Günlüğü - GAMA Enerji Genel Müdürü Sıtkı Şerifeken, zorlu kış şartlarından etkilenen enerji sektörünün, bunlardan gereken dersleri çıkarıp gereken tedbirleri aldığını söyledi. 

GAMA Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Sıtkı Şerifeken, ISTRADE 2017’in açılışında bir konuşma yaptı. Çevre ülkelerde ve dünyada son bir yılda yaşanan olumsuzluklara rağmen, Türkiye'ye duyulan güvenin bir yansıması olarak yatırımların devam ettiğini anlatan Şerifeken şöyle dedi:

“Bakanlığımız, EPDK, Türkiye Elektrik İletim AŞ, Elektrik Üretim AŞ, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ ile birlikte, enerji piyasası paydaşları olarak bizler, bu zorlu piyasa koşullarında, üretimin ilk aşamasından son kullanıcıya ulaşmasına kadar kaliteli ve sürdürülebilir hizmet vermeye özen gösteriyoruz.” 

Türkiye enerji piyasalarının son bir yılda ekonomik zorlukların yanı sıra zorlu kış şartlarından da etkilendiğini vurgulayan Şerifeken, tüm paydaşların bu olağanüstü koşullardan gerekli dersleri çıkardığını ve tedbirlerini aldıklarını vurguladı. 

Şerifeken, enerji ticaretinin geliştirilmesi ve son tüketiciye fayda sağlanması için öngörülebilirlik ve devamlılığın şart olduğunun altını çizdi. Şerifeken, Türkiye’nin enerji merkezi olma hedefine ulaşabilmek için enerji ticaretinin geleceğini, çevre ülkeleri de içine alarak şekillendirmesi gerektiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler