1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SETA`dan Türkiye`de Enerji Borsası raporu

SETA`dan Türkiye`de Enerji Borsası raporu

Enerji Günlüğü - SETA Vakfı, tarafından hazırlanan Türkiye Enerji Piyasası başlıklı analiz, 23 Temmuz 2013 tarihinde Ankara'daki vakıf merkezinde tartışılacak. Türkiye'de...

SETA`dan Türkiye`de Enerji Borsası raporu

Enerji Günlüğü - SETA Vakfı, tarafından hazırlanan Türkiye Enerji Piyasası başlıklı analiz, 23 Temmuz 2013 tarihinde Ankara'daki vakıf merkezinde tartışılacak. 

Türkiye'de kuruluş hazırlıkları devam eden Enerji Borsası konusu, düşünce kuruluşlarının da dikkatinden kaçmadı. Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), 30 Mart 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun getirdiği en önemli yenilik olarak gösterilen Enerji Borsası konusunda bir analiz hazırladı.

SETA Vakfı Ekonomi Direktörü Erdal Tanas Karagöl ve Ülkü İstiklal Mıhçıokur Tarafından hazırlanan Türkiye’de Enerji Borsası başlıklı analizde şu konular yer alıyor:

- Türkiye’de enerji piyasasının oluşumu,

- Kamunun, üreticilerin ve tüketicilerin Enerji Borsası’ndan beklentileri

- Enerji Borsası'ndan beklentilerin gerçekleşmesi için gerekli koşullar

- Borsa İstanbul (BİST) ve Enerji Borsası’nın benzerlikleri, farklılıkları

- Enerji Borsası’nın kuruluş yapısı ve lokasyonu

- Enerji Borsası’nın işlerlik kazanması ve amaçlarına ulaşması için uygulanması gereken politika öncelikleri

Türkiye'de Enerji Borsası Analizi ve içerdiği başlıklar konunun önde gelen taraflarının katılımıyla, 23 Temmuz 2013'te saat 14:00'te SETA'nın Ankara'daki merkezinde tartışılacak. Düzenlenen panele, BİST Başkanı İbrahim Turhan, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, ELDER Başkanı Nihat Özdemir ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler