1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Seyhan 1 HES'in özelleştirilmesine soru önergesi

Seyhan 1 HES'in özelleştirilmesine soru önergesi

Enerji Günlüğü - CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Seyhan 1 HES'in özelleştirilmesinin yapılış amacına ters düştüğünü belirterek TBMM'de bir...

Seyhan 1 HES'in özelleştirilmesine soru önergesi

Enerji Günlüğü - CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Seyhan 1 HES'in özelleştirilmesinin yapılış amacına ters düştüğünü belirterek TBMM'de bir soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, Seyhan 1 Hidro Elektrik Santrali'nin özelleştirilmesindeki sakıncaları ortaya koyarak konu hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. 

AMAÇ SULAMA, ELEKTRİK ÜRETİMİ SON SIRALARDA

Seyhan Havzası'nın sonunda yer alan ve Çukurova için her konuda hayati öneme sahip Seyhan 1 HES'nin yapılış amaçlarının başında Çukurova'nın sulanması ve Adana'nın taşkınlardan ve sel afetinden korunmak olduğunu kaydeden Özdiş, elektrik üretiminin ise son sıralarda yer aldığını belirtti. Seyhan 1 HES'nin özelleştirilmesi durumunda önceliğin elektrik üretimi olacağını bu durumunda kamu yararının göz ardı edilmesini beraberinde getireceğini vurgulayan Özdiş, öncelikli amaç olan sulama ve taşkınlardan korunma konularının unutulmasının bölge için yakın ve uzak gelecekte felaketler doğurabileceğini ifade etti. 

İŞTE O SORULAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a Seyhan 1 HES'ni özelleştirme kapsamından çıkarıp çıkarmayacaklarını soran Özdiş önergesinde şu sorulara yer verdi: 

1-Özelleştirme kararı alınırken DSİ, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Sulama Birlikleri ve ilgili STK'lardan görüş alınmış mıdır? Bu karar hangi kriterlere göre verilmiştir? 

2-Seyhan 1 HES'i özelleştirme kapsamından çıkartılması için bugüne kadar hangi itirazlar, hangi kurumlar tarafından yapılmıştır? Bu itirazların akıbeti nedir? 

3-Özelleştiği takdirde öncelikli amaç olan sulama ve taşkınları önleme konuları ne olacaktır? 

4-Seyhan 1 HES'i özelleştirme kapsamından çıkartmayı düşünüyor musunuz? 

Önceki ve Sonraki Haberler