1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Seyitömer Kömür ve OMV Samsun Elektrik`e lisans

Seyitömer Kömür ve OMV Samsun Elektrik`e lisans

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Seyitömer ihalesini kazanan Çelikler Seyitömer EÜAŞ ile OMV Samsun Gaz Santrali'ne lisans verdi. EPDK,...

Seyitömer Kömür ve OMV Samsun Elektrik`e lisans

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Seyitömer ihalesini kazanan Çelikler Seyitömer EÜAŞ ile OMV Samsun Gaz Santrali'ne lisans verdi. 

EPDK, 1 kömür, 1 doğalgaz ve 6 hidrolik kaynaağa dayalı olmak üzere toplam 8 elektrik üretim tesisi için lisans verdi. Lisanslardan biri daha önce yargı kararıyla lisansı iptal edilen OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne verilen Sinop'a kurulacak 886.92 MW'lik doğalgaz çevrim santraline gitti.

Seyitömer Kömür Santrali ve kömür sahasını özelleştirmeden devralan Çelikler Seyitömer Elekrtik Üretim AŞ'ye de, 600 MW'lik söz konusu santral için lisans verildi.

EPDK ayrıca, Trabzon'da kurulacak 8,256 MW'lik Karakaya HES için Sultanmurat Enerji Üretim AŞ'ye, Kahramanmaraş'ta kurulacak 0,82 MW'lik Tayfun HES için Kadirli Enerji Üretim Sanayi Anonim Şirketi'ne, Sakarya'daki 0,264 MW'lik Haraklı-Hendek Hidroelektrik Santrali, Sakarya'daki 0.1776 MW'lik Pazarköy-Akyazı HES ve Bilecik'teki 0,36 MW'lik Bozüyük HES için Fasel Elektrik Üretim Dağıtım Satış Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne, Giresun'da kurulacak 13,110 MW'lik Yumrutepe Regülatörü ve HES için Yumrutepe Enerji Üretim AŞ'ye (42 yıl) lisans verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler