1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Seyitömer Santrali Çelikler`e devredildi

Seyitömer Santrali Çelikler`e devredildi

Enerji Günlüğü - Seyitömer Termik Santrali, özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Çelikler Grubu'na devredildi. Seyitömer Termik Santrali’nin,...

Seyitömer Santrali Çelikler`e devredildi

Enerji Günlüğü - Seyitömer Termik Santrali, özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Çelikler Grubu'na devredildi. 

Seyitömer Termik Santrali’nin, ihalede en yüksek teklifi veren Çelikler Grubu'na devri için bir imza töreni düzenlendi. Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldıkları, Ankara Rixos Otel'deki törende, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Elektrik Üretim AŞ ile Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim AŞ arasında imzalar atıldı. Böylece, Türkiye'nin önde gelen kömüre dayalı termik santrallerinden biri konumundaki tesisler ve ilgili kömür sahası, Seyitömer Çelikler Elektrik Üretim AŞ'ye devredilmiş oldu.

GEÇEN HAFTA LİSANSINI ALMIŞTI

Çelikler İnşaat, Seyitömer Termik Santrali özelleştirme ihalesinde 2 milyar 248 milyon dolarla en yüksek teklifi sunmuştu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, geçtiğimiz hafta Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim AŞ'ye, söz konusu tesisler için lisansını vermişti. 

MODERNİZASYON VE YENİLEME

Seyitömer Termik Santrali'nin özelleştirmesi, santral ve santrale ait taşınmazlar için "varlık satışı", maden sahaları için ise 2054 yılına kadar "işletme hakkı devri" yöntemiyle gerçekleşti. 2012 yılında EÜAŞ üretiminin yüzde 3.6'sını, toplam Türkiye üretiminin ise yüzde 1.4'ünü tek başına karşılayan santral ile beraber devredilecek maden sahasının 170 milyon ton görünür kömür rezervi var. Santrale yapılacak yeni yatırımlarla kapasitenin artırılması, verimliliğin yükseltilmesi söz konusu olacak. Böylece Seyitömer Termik Santrali'nin ülke ekonomisine katkısının artması bekleniyor.

Taner Yıldız: Doğalgazı azaltıp, yerli kaynaklara ağırlık vereceğiz

Önceki ve Sonraki Haberler