1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Seyitömer Santrali özelleştirme ihalesini Çelikler kazandı...

Seyitömer Santrali özelleştirme ihalesini Çelikler kazandı...

Enerji Günlüğü - Seyitömer Termik Santrali ve kömür sahasının özelleştirme ihalesini 2 milyar 248 milyon dolarlık teklifiyle Çelikler Taahhüt İnşaat...

Seyitömer Santrali özelleştirme ihalesini Çelikler kazandı...

Enerji Günlüğü - Seyitömer Termik Santrali ve kömür sahasının özelleştirme ihalesini 2 milyar 248 milyon dolarlık teklifiyle Çelikler Taahhüt İnşaat kazandı.

Seyitömer Termik Santrali ile taşınmazlarının ve Seyitömer Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazların “Satış”, 2594, 31743 ve 200702650 no’lu ruhsatlar ile bu ruhsatların kapsadığı maden sahalarının "işletme hakkı verilmesi" yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirmesine ilişkin ihalede nihai pazarlık görüşmeleri Özelleştirme İdaresi'nde gerçekleştirildi.

İLK ELENENLER ÖZKAR ve ELSAN
16 teklif sahibinin katıldığı yılın son büyük özelleştirme ihalesinde elemesiz yapılan ilk turda gelen en yüksek teklif 1 milyar 200 milyon dolar oldu. Ardından elemeli turlara geçildi.
İlk elemeli turda en yüksek tutar 1.6 milyar dolara yükseldi. Özkar İnşaat ile Elsan elendiler.
İkinci elemeli turda en yüksek teklif 1 milyar 801 milyon dolar olurken bu kez elenen oyuncular Altek Alarko ve Bilgin Enerji-Suba Ortak Grişim Grubu oldu.
Üçüncü elemeli turda en yüksek teklif 1 milyar 912 milyon dolara yükseldi. Bu kez elenen oyuncular Doğan Enerji ve IC İçtaş-Fernas Ortak Girişim Grubu oldu.

1.9 MİLYAR DOLARLA AÇIK ARTIRMA
Ardından 10 teklif sahibinin katıldığı açık artırma bölümüne geçildi. Açık artırma bölümü 2'şer milyon dolarlık artırımlarla başladı. Konya Şeker - Siyah Kalem, sıra kendisine geldiğinde mola istedi. Konsorsiyum sonra teklifini sundu ve artırım devam etti.

AÇIK ARTIRMADA İLK ÇEKİLEN D ENERJİ
Fiyat teklifi 1 milyar 972 milyon dolara geldiğinde D Enerji çekildi. Ardından fiyat 1 milyar 978 milyon dolara geldiğinde bu kez Torunlar-Eren OGG mola aldı ve 1 milyar 980 milyon dolarlık teklifle devam kararı aldı.

KOLİN 1.986'DA ÇEKİLDİ
Kolin İnşaat da teklif tutarı 1 milyar 986 milyar dolar seviyesine geldiğinde çekildiğini açıkladı. En yüksek teklif 1 milyar 998 seviyesindeyken de Limak çekildi. Fiyat 2 milyar 6 milyon dolara geldiğinde Aksa mola aldı ve açık artırmaya devam kararı aldı. Fiyat 2 milyar 52 milyon dolardayken bu kez Ayen Enerji mola aldı ve devam etti.
70 milyon dolardayken mola isteyen Konya Şeker-Siyah Kalem OGG açık artırmaya devam dedi.

ETİ BAKIR'DAN 28 MİLYONLUK ARTIRIM

Eti Bakır açık artırmada fiyatı 28 milyon dolarlık artışla 2 milyar 100 milyon dolara sıçrattı. 2 milyar 106 milyona dolaklık teklifin ardından Torunlar-Eren ortak girişim grubu bir kez daha mola aldı ve çekildi. Ardından Konya Şeker-Siyah Kalem de çekildiğini açıkladı. Sıra kendine geldiğinde bu kez Eti Bakır mola aldı. Bu aşamada yarışa devam eden diğer yatırımcılar Ayen Enerji, Aksa Enerji ve Çelikler İnşaat idi. Eti Bakır mola sonrası devam etti, fiyat 2 milyar 108 milyon dolara ulaştığında bu kez Ayen Enerji mola istedi ve mola sonrası çekildiğini açıkladı.

SON İKİ: ETİ BAKIR VE ÇELİKLER
Aksa Enerji'nin de çekilmesiyle Eti Bakır ve Çelikler ile açık artırmaya devam edildi. İki şirket arasındaki yarış 2 milyar 248 milyon dolar seviyesindeyken Eti Bakır mola aldı. Eti Bakır mola sonrası çekildiğini açıklayınca ihale Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ'ye kaldı.

Önceki ve Sonraki Haberler