1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Seyitömer Termik rüzgarla hibrite dönüşüyor

Seyitömer Termik rüzgarla hibrite dönüşüyor

Çelikler Seyitömer Elektrik, işletmekte olduğu Seyitömer Termik Santrali’ni 1 milyar 934 milyon lira yatırımla kuracağı rüzgar enerji santrali ile birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine dönüştürecek.

Seyitömer Termik rüzgarla hibrite dönüşüyor

Enerji Günlüğü - Kütahya’da işletilmekte olan 600 MW kurulu gücündeki Seyitömer Termik Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 100 MW kurulu gücünde rüzgar enerji santrali kurulacak.

Çelikler Holding şirketlerinden Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Kütahya İli, Merkez İlçesi, Seyitömer Beldesi mevkiinde, Seyitömer Termik Enerji Santrali’ne yardımcı kaynak olarak Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulması planlanıyor. Projenin değerinin 1 milyar 934 milyon lirayı aşması bekleniyor.

Proje kapsamında kurulacak rüzgar santralinde 1 adeti 6,2 MW ve 14 adeti 6,2 MW üretim kapasitesine sahip 15 adet rüzgar türbini kullanılacak. Türbinlerin kurulması ardından toplam kapasite, 700 MWm/600 MWe olacak. Projenin ömrü 49 yıl olarak tahmin ediliyor. 

Çelikler Holding şirketlerinden Çelikler Orhaneli Tunçbilek Elektrik Üretim A.Ş. de Tunçbilek Termik Enerji Santrali’ni rüzgarla hibrit santrale dönüştürecek.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler