1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Seyitömer Termik Santrali 2.2 milyar dolara satıldı

Seyitömer Termik Santrali 2.2 milyar dolara satıldı

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Seyitömer Termik Santrali’nin Çelikler İnşaat’a devrini onayladı....

Seyitömer Termik Santrali 2.2 milyar dolara satıldı

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Seyitömer Termik Santrali’nin Çelikler İnşaat’a devrini onayladı. Kurul, santral ile santral tarafından kullanılan taşınmazların, Seyitömer Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazlara ilişkin bazı ruhsatlar ile bu ruhsatların kapsadığı maden sahalarının, "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirme ihalesinde 2 milyar 248 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi'ye ihale şartnamesi çerçevesinde satışına onay verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Seyitömer Termik Santrali'ne ilişkin ÖYK kararıyla ilgili tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Seyitömer Termik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların, Seyitömer Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazların "Varlık Satışı"; ruhsatlar ile bu Ruhsatların kapsadığı maden sahalarının "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde 2 milyar 248 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.'ye ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına ve işletme hakkının verilmesi kararı alındı.

Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesi, varlığın 2 milyar 246 milyon dolar bedelle ikinci teklifi veren Eti Bakır A.Ş.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, sözkonusu şirketin de sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde satışın 2 milyar 106 milyon dolar bedelle üçüncü teklifi veren Aksa Enerji Üretim A.Ş.'ye ihale şartnamesi çerçevesinde satılması ve işletme hakkının verilmesine de karar verildi. Satış ve İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi ve konu ile ilgili diğer hususların belirlenmesi, Satış ve İşletme Hakkı Devir Sözleşmesinin imzalanması ve diğer işlemlerin yerine getirilmesi hususunda İdare'nin yetkili kılınması kararı da alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler