1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Şeyl gazı ne ABD ne de Avrupa için elzem

Şeyl gazı ne ABD ne de Avrupa için elzem

Enerji Günlüğü - Amerikan şeyl gazı (kaya gazı) devriminin Avrupa’nın gerçekleştirmesinin mümkün olmadığı, kaldı ki bunun Amerika için bile her...

Şeyl gazı ne ABD ne de Avrupa için elzem

Enerji Günlüğü - Amerikan şeyl gazı (kaya gazı) devriminin Avrupa’nın gerçekleştirmesinin mümkün olmadığı, kaldı ki bunun Amerika için bile her derde deva olmadığı ifade edildi.

Fransız Think-Tank kuruluşu Sürdürülebilir İlerleme ve Uluslar arası İlişkiler Enstitüsü tarafından yayınlanan Amerikan şeyl gazı patlamasının tekrarlanabilirliği ve makroekonomik sonuçları üzerine hazırlanan bir raporda, Geleneksel olmayan hidrokarbonların ABD ile nüfus ve kurumsal çerçeve açısından olağanüstü farklılıklara sahip olan Avrupa’yı kurtarmayacağı ifade edildi.

AMERİKAN ŞEYL GAZI ABARTILDI 

Amerikan şeyl gazı patlamasının tekrarlanabilirliği ve makroekonomik sonuçları üzerine hazırlanan Raporda, Avrupa’nın ABD’nin gerçekleştirdiği şeyl gazı devrimini gerçekleştirememesinin bir dizi nedeni olduğu belirtiliyor ve Amerikan şeyl gazı patlamasının olumlu sonuçlarının abartıldığı ifade ediliyor.

ŞEYL GAZI AMERİKA İÇİN BİLE HER DERDE DEVA DEĞİL 

Raporda analistler, şeyl gazı devriminin Amerika için bile elzem olmadığını belirterek, “ Analizimiz geleneksel olmayan petrol ve doğalgaz devriminin Amerikan ekonomisinin ne üretim rekabeti ve hane satın alım gücü ne de uzun dönem enerji ve iklim politikası hedefleri için bile her derde deva olmadığını söylüyor” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler