1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Seymen BES’te siloksan giderim sistemi kuruldu

Seymen BES’te siloksan giderim sistemi kuruldu

Seymen Çöpgazı Biyokütle Tesisi’nde Rejeneratif Siloksan Giderim Sistemi kuruldu.

Seymen BES’te siloksan giderim sistemi kuruldu

Enerji Günlüğü - Seymen Biyokütle Tesisi’nde Rejeneratif Siloksan Giderim Sistemi kuruldu ve devreye alındı.

İstanbul Enerji AŞ’ye ait Seymen Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi’nde (Seymen BES) 20.000Nm3/h kapasiteli Rejeneratif Siloksan Giderim Sistemi kuruldu. 

Kurulumunu Anka Yenilenebilir Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nin üstlendiği Rejeneratif Siloksan Giderim Sistemi’nin 10.000Nm3/h kapasiteli 1. etabı 2020 yılında kurulmuştu. Aynı sisteme ek olarak 10.000Nm3/h kapasiteli 2. etap da devreye alındı ve sistem kapasitesi toplamda 20.000Nm3/h düzeyine çıktı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait olan Seymen Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi, tek merkezde kurulu dünyanın en büyük çöp gazından enerji üretim tesisi olarak biliniyor. Kurulu gücü 51,972MWe olan tesis, halihazırda 36,764MWe işletme kapasitesiyle çalışıyor.  

Gaz motorlarına hasar veren siloksan kaynaklı sorunları önemli ölçüde çözen Rejeneratif Siloksan Giderim Sistemi Anka Yenilenebilir Enerji tarafından geliştirildi. Sistem; gaz motorlarının yedek parça ve bakım işçiliği maliyetlerini de önemli ölçüde azaltıyor; bakım ve onarıma dayalı duruşlardan kaynaklı üretim kayıplarının da önüne geçilmesini sağlıyor. Sistem, aktif karbon sistemlerine oranla performans üstünlüğü, işletme kolaylığı ve işletme maliyetlerinin daha düşük olmasını da sağlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler