1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Şeyseller’de 5 MW’lık yüzer GES kurulacak

Şeyseller’de 5 MW’lık yüzer GES kurulacak

Hint Okyanusu'ndaki 115'ten fazla ada üzerinde kurulu bir ülke olan Seyşeller, tuzlu su üzerinde 5 MW kapasiteli bir yüzer güneş enerjisi santrali kuracak.

Şeyseller’de 5 MW’lık yüzer GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Hint Okyanusu'ndaki 115'ten fazla ada üzerinde kurulu bir ülke olan Seyşeller, tuzlu su üzerinde 5 MW kapasiteli bir yüzer güneş enerjisi santrali kuracak.

Afrika kıtasına bağlı ada ülkesi Şeyseller Cumhuriyeti, tuzlu su üzerinde dünyanın en büyük yüzer güneş enerjisi santralini kuracak. 2018 yılında ihaleyi kazanan Fransız yenilenebilir enerji şirketinin yerel kolu Quadran Seychelles ve yerel güneş enerjisi şirketi VetiverTech ülkenin ana adası Mahé'deki bir lagün üzerinde 5 MW kapasiteli bir yüzer güneş enerjisi santrali kuracak.

Sadece 0.9 MW güneş kurulu kapasitesi bulunan Şeyseller’de, 40 bin metrekarelik alanda 13,500 güneş paneli yerleştirme çalışmalarına Temmuz ayında başlanacak. Santralin ülkenin elektrik üretiminini yüzde 2’sini gerçekleştirmesi bekleniyor. Ülke nüfusu ise sadece 25 bin 400.

Şeyseller elektrik üretiminin yüzde 97,5’ini fosil yakıtlardan, yüzde 2,5’ini yenilenebilir kaynaklardan sağlıyor. Ülke yenilenebilir enerjinin payını bu yıl yüzde 5’e ve 2030 yılına kadar da yüzde 15’e çıkarmayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler