1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. SFC Meşrubat kömür sahasını genişletiyor

SFC Meşrubat kömür sahasını genişletiyor

SFC Meşrubat'a ait, Manisa’nın Gördes ilçesindeki kapalı ocak kömür üretim kapasitesi yılda 100 bin tona yükseltilecek.

SFC Meşrubat kömür sahasını genişletiyor

Enerji Günlüğü - SFC Meşrubat Manisa’daki kömür ocağında saha genişleterek yılda 100 bin ton kömür üretecek.

SFC Memba Suları Meşrubat San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından, Manisa İli, Gördes İlçesi, Yeniköy Mahallesi Mevkii’nde bulunan kömür ocağında kapasite artışı planlıyor. 4 milyon 250 bin TL değerindeki proje kapsamında, SN.200900071 (ER. 3201774) nolu işletme ruhsatlı sahadaki mevcut 690 bin metrekarelik alana ilave olarak 794 bin metrekarelik alanda daha kömür ocağı işletilmesi planlanıyor. İlave alanda yaklaşık 5 metre kalınlığında kömür yatağı olduğu düşünülüyor.

Böylece toplam 1.484.527 metrekarelik alanında toplam 100.000 ton/yıl kapasiteli “Kapalı İşletme Kömür Ocağı” işletilecek. İşletme sahasında galeri yöntemi uygulanarak kömür malzemeye gerekli ekipman ve vagonlara yüklenerek yüzeye çıkarılacak ve mevcut eleme tesisine sevk edilecek. Ocak alanından çıkarılacak kömür ısınma amaçlı olarak kullanılacak. Kömür ocağının toplam rezervi ise yaklaşık 2,7 milyon ton olarak öngörülüyor.

İlk etapta faaliyetler sahada geçmişte açılmış galerilerden yapılacak, kömür damarının durumuna göre yeni galeriler açılacak. 

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler