1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. SGL Enerji Aydın’da pelet yakıt üretecek

SGL Enerji Aydın’da pelet yakıt üretecek

SGL Enerji, Aydın’ın Söke ilçesinde kuracağı tesiste ormansal ürün ve tarımsal ürün atıklarından günde yaklaşık 24 ton pelet yakıt üretecek.

SGL Enerji Aydın’da pelet yakıt üretecek

Enerji Günlüğü - SGL Enerji, Aydın’ın Söke ilçesinde kuracağı tesiste ormansal ürün ve tarımsal ürün atıklarından günde yaklaşık 24 ton pelet yakıt üretecek.

SGL Enerji ve Tarım San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Aydın ili, Söke ilçesinde ormansal ürün ve tarımsal ürün atıklarından pelet yakıt üretimi planlanıyor. Kurulacak olan tesiste hammadde olarak ağaç, odun, yonga, talaş, kabuk, dal, yaprak ve benzeri orman artıkları, sap-saman, sap (ayçiçeği, mısır, pamuk, kolza ...), kabuk-kılıf, meyve çekirdekleri, kağıt-mukavva vb. artığı ve çöpü, endüstriyel atıklar, inşaat atıkları kullanılacak. Projenin değeri 5 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Kurulacak olan tesiste, günde 23,88 ton pelet üretilecek. Tesise gelen hammaddeler, boyutlandırma için kırıcıya girdikten sonra bunkerlere beslenerek, reçeteye göre belli malzemelerle karıştırıldıktan sonra, peletleme makinesine aktarılarak peletlenecek. Ardından elenip ambalajlanarak satışa sunulacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler