1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell ABD LNG projesinden vazgeçti

Shell ABD LNG projesinden vazgeçti

Royal Dutch Shell, piyasa koşullarının yatırıma uygun olmadığı gerekçesiyle yüzde 50 paya sahip olduğu ABD’deki Lake Charles LNG ihracat terminali projesinden çıkıyor.

Shell ABD LNG projesinden vazgeçti

Enerji Günlüğü - Royal Dutch Shell, piyasa koşullarının yatırıma uygun olmadığı gerekçesiyle yüzde 50 paya sahip olduğu ABD’deki Lake Charles LNG ihracat terminali projesinden çıkıyor.

Dünyanın en büyük fosil yakıt şirketlerinden olan Royal Dutch Shell, keskin harcama kesintileri kapsamında ABD’deki ucuz ve rekabetçiliği ile önplanda olan LNG projesinden ayrılıyor. Şirket, Energy Transfer’in Louisiana Eyaleti’ndeki Lake Charles’daki mevcut ithalat terminalini bir LNG ihracat terminaline dönüştürme projesindeki yüzde 50 hissesini ortağına devredeceğini açıkladı.

PİYASA KOŞULLARI YATIRIM YAPMAYA UYGUN DEĞİL

Açıklamada Royal Dutch Shell, ham petrol fiyatlarında yaşanan yüzde 50 düşüş ve koronavirüs salgını nedeniyle belirsiz ekonomik gelecek nedeniyle piyasa koşullarının uygun olmaması nedeniyle, uzun vadede projenin değerli olduğuna inanmasına rağmen yatırım için uygun bir zaman olmadığını belirtti. Böylece Shell projedeki %50 hissesini proje ortağı Energy Transfer’e devredecek.

Şirket son dönemde harcamalarında ek yüzde 20 daha kesinti yapacağını açıklamıştı.

ENERGY TRANSFER PROJEYİ TEK BAŞINA YÜRÜTECEK

Projeyi tek başına yürütecek olan Energy Transfer LNG başkanı Tom Mason, Lake Charles LNG’nin Körfez Kıyısı'ndaki en rekabetçi ve güvenilir LNG projesi olduğuna inanmaya devam ettiklerini açıkladı. 

Lake Charles LNG, küresel müşterilere ABD doğalgaz ihracatı için yılda 16,45 milyon ton sıvılaştırma kapasitesine sahip.

 

Önceki ve Sonraki Haberler