1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Shell AB'den hidrojen teşviği aldı

Shell AB'den hidrojen teşviği aldı

Shell, Hollanda hükümetinin desteği ile, Avrupa Birliği'nin teşvik kriterlerine uymamasına rağmen hidrojen teşviği aldı.

Shell AB'den hidrojen teşviği aldı

Enerji Günlüğü- Birleşik Krallık merkezli petrol şirketi Shell, Hollanda hükümetinin desteği ile projeleri teşvik kriterlerine uymamasına rağmen Avrupa Birliği (AB)’nden 150 milyon avro teşvik aldı. Shell, 2022 yılında Holland Hydrogen 1 isimli Avrupa'nın en büyük yeşil hidrojen tesisi projesinde, bir devlet teşviği elde edememiş olmalarına rağmen nihai yatırım kararı aldıklarını açıklamıştı.

Shell, Projeyi açıkladıktan sonra ise AB’den fon almaya çalıştı. Ancak Avrupa Komisyonu’nun kurallarına göre Shell’in teşvik almadan nihai yatırım kararı aşamasına geldiğini açıklamış olması, projenin teşvik almasını engelliyordu. Konuyla ilgili olarak, Hollanda başbakanı Mark Rutte’nin, Ekonomi ve İklim Bakanlığı’nı Shell’in projesinin Avrupa Birliğinden fon almasını sağlaması yönünde baskıladığını ve bunun sonucunda Bakanlığın Shell ile birlikte çalışarak projenin teşvik almasını sağladıkları belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler