1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell, biyoyakıt uyumluluğunda standartları belirliyor

Shell, biyoyakıt uyumluluğunda standartları belirliyor

Enerji Günlüğü - Shell Helix Ultra 5W-30 ve Shell Helix Ultra 5W-40, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin (ACEA) yenilenen 2012 standartlarını karşılayan...

Shell, biyoyakıt uyumluluğunda standartları belirliyor

Enerji Günlüğü - Shell Helix Ultra 5W-30 ve Shell Helix Ultra 5W-40, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin (ACEA) yenilenen 2012 standartlarını karşılayan ilk ve tek motor yağı markası oldu. Yapılan testler, Shell Helix Ultra’nın benzin ve dizel yakıtlarda olduğu gibi biyoyakıtlar ile de etkin şekilde çalıştığını ortaya koydu. Shell Helix Ultra 5W-30 ve Shell Helix Ultra 5W-40, ayrıca ilk defa uygulanan ve biyoyakıt kullanımında yağların performanslarını analiz eden CEC L-105 Düşük Sıcaklıkta Pompalanabilirlik Testi’ne tabi tutuldu. Shell Helix Ultra, enerji çeşitliliğinde biyoyakıtların artan öneminin altını çizen bu testi de başarıyla geçti.

Shell Helix Teknoloji Müdürü Richard Dixon, “Yol taşımacılığı sektöründeki karbondioksit emisyonlarının azaltılmasına yönelik küresel yönetmelikler, geleceğin araçlarına enerji sağlamada biyoyakıtların önemli bir rol üstleneceğini gösteriyor. Gelecekte biyoyakıtlar, enerji çeşitliliğinin hayati bir parçası olacak” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler