1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell, Brent petrol sahasını kapatıyor

Shell, Brent petrol sahasını kapatıyor

Enerji Günlüğü - Shell, Kuzey Denizi'nde bulunan ve Brent petrolün de isim babası olan Brent petrol sahasını kapatıyor.Shell, Akdeniz petrol fiyat göstergesi...

Shell, Brent petrol sahasını kapatıyor

Enerji Günlüğü - Shell, Kuzey Denizi'nde bulunan ve Brent petrolün de isim babası olan Brent petrol sahasını kapatıyor.

Shell, Akdeniz petrol fiyat göstergesi Brent’e adını veren Kuzey Denizi'ndeki Brent Petrol Sahası’nı düşen petrol fiyatları nedeniyle bugünden itibaren kapatacağını duyurdu.

Son yıllarda gündeme gelen, İskoçya ile Norveç arasında bulunan ve yıllar içerisinde verimliliğini kaybeden Brent Sahası’nın kapatılması bugünden itibaren gerçekleşiyor. Shell, sahayı oluşturan dört deniz platformundan Brent Delta üzerinde söküm için hazırlıklara başlayacak.

Brent Petrol Sahası'nda keşfedildiği 1971 yılından itibaren 40 milyar varil petrol üretildi. Dört platformlu sahada 140 kuyu ve irili ufaklı 28 boru hattı sistemi bulunuyor. Sahanın tamamının kapatılması için en az 10 yıl zamana ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Petrol sektöründe, Kuzey Denizi’ndeki petrol kuyularının verimli üretim yapsalar bile fiyat 50 doların altına indiğinde zarar ettiği kabul ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler