1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell Brezilya’da aldığı varlıkları sattı

Shell Brezilya’da aldığı varlıkları sattı

Enerji Günlüğü - Shell Brezilya açık denizindeki Petrobras’a ait daha önce almış olduğu yüzde 23’lük hisseni Katar Petrol’e sattı.Royal Dutch...

Shell Brezilya’da aldığı varlıkları sattı

Enerji Günlüğü - Shell Brezilya açık denizindeki Petrobras’a ait daha önce almış olduğu yüzde 23’lük hisseni Katar Petrol’e sattı.

Royal Dutch Shell Çarşamba günü yaptığı bir açıklamayla Brezilya açık denizindeki Parque das Conchas sahasında daha önce satın aldığı Brezilya devlet petrol şirketi Petrobras’ a ait %23’lük hissesinibir milyar dolara Katar Petrol’esatışı için anlaşmaya varıldığını duyurdu. Böylece, geçen yılın sonunda gerçekleştirdiği alımla sahadaki % 73’e çıkan hisse oranı yeniden % 50’ye düştü.

2013 yılı sonunda . Shell ve iş ortağı ONGC Petrobras’ın sahadaki % 35 hissesini Çinli Sinochem Grubu’na satma istemine karşı koyarak hisseleri satın almışlardı.

Shell’in sahadaki iş ortağı olan Hintli ONGC Videsh şirketi de sahadaki payını %12 oranında attırarak % 27’ye çıkarmış ve iki şirket Petrobras’ a sahadaki % 35 hissesi için toplam 1.636 milyar dolar ödemişlerdi.

Günde 50 bin varil petrol üretilen sahanın satış işleminin Brezilya petrol ve gaz düzenleyicisi Ulusal Petrol ve Gaz Ajansı ve Brezilya rekabet kurulu tarafından onaylanması gerekiyor.

SHELL AVUSTRALYA'DAKİ DOĞALGAZ PROJESİNDE PAYINI SATIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler